15 Ιουν 2015

« Σοφά Λόγια : Ζίγκμουντ Φρόυντ » !!!Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Να μάθουμε να διεκδικούμε, να μην μένουμε απαθείς, να νοιώθουμε ότι αξίζουμε! Να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε!
Βάζουμε τις κάρτες αυτές και σας συνιστούμε κάπου – κάπου να τις ξαναβλέπετε…. Δείτε τι σας ταιριάζει και προσπαθήστε να βελτιωθείτε ως άνθρωποι πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους…
Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 15 Ιουνίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 15 Ιουνίου 2015

ΑΜΩΣ, ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ, ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΤΟΣ, ΑΧΑΙΚΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΑΣ, ΔΟΥΛΑΣ, ΟΡΤΙΣΙΟΣ, ΓΡΑΥΣ, ΝΕΡΣΗΣ, ΣΑΒΒΑΣ, ΙΩΝΑΣ, ΚΥΡΙΛΛΟΣ
Νηστεία - Επιτρέπεται το ψάρι

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Προφήτης Αμώς
Όσιος Ιερώνυμος
Άγιος Αυγουστίνος (1) Επίσκοπος Ιππώνος
Άγιοι Φουρτουνάτος (2), Αχαϊκός και Στεφανάς οι Απόστολοι
Άγιος Δουλάς
Όσιος Ορτίσιος
Αγία Γραυς
Άγιος Νερσής
Όσιος Σάββας ο Βατοπεδινός
Άγιος Ιωνάς της Μονής Πεσόνσα
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου πέραν εν τοις Μαρανακίου
Όσιος Κύριλλος ο Θαυματουργός
Όσιος Ιωνάς Μητροπολίτης πασών των Ρωσιών

(1) Ο Άγιος Αυγουστίνος γεννήθηκε το 354μχ, στην Ταγάστη της Νουμηδίας στην Αφρική. Μητέρα του ήταν η φλογερή χριστιανή Μόνικα και πατέρας του ο ειδωλολάτρης Πατρίκιος. Σπούδασε στα Μάδαυρα και για ανώτερες σπουδές πήγε στην Καρχηδόνα. Ως φοιτητής έζησε έκλυτο βίο, από την οποία απόκτησε και κάποιο εξώγαμο τέκνο. Στην Αφρική, έγινε οπαδός του Μανιχαϊσμού, (εναλλακτική χριστιανική εκκλησία με ηγήτορα τον Πέρση ευγενή και θρησκευτικό μεταρρυθμιστή Μάνη, ή Μανιχαίο (216-277μχ), ο οποίος ανέμιξε στη χριστιανική διδασκαλία στοιχεία του Παρσισμού και Βουδισμού),αλλά όταν αργότερα έφθασε στο Μιλάνο τα φλογερά κηρύγματα του Επισκόπου Μεδιολάνων Αμβροσίου, έφεραν τον Αυγουστίνο στο Χριστιανισμό. Βαπτίστηκε χριστιανός μαζί με τον 15χρονο γιο του Αδεοδάτη. Γυρίζοντας στην Αφρική διέδωσε με θέρμη τον Χριστιανισμό. Μετά την κοίμηση της μητέρας του πήγε στη Ρώμη και το 391μχ  χειροτονήθηκε πρεσβύτερος της Ιππώνας. Μετά την κοίμηση του Βαλερίου τον διαδέχθηκε στο θρόνο της επισκοπής Ιππώνος το 396μχ. Εκοιμήθη ειρηνικά σε ηλικία 76 ετών, στις 28 Αυγούστου 430μχ.

(2) Οι Άγιοι Φουρτουνάτος, Αχαϊκός και Στεφανάς, βοηθούσαν τον  Απόστολο Παύλο στη διάδοση του Ευαγγελίου μεταξύ των εθνών, καιμ αυτό αναφέρετε στην Α' προς Κορινθίους επιστολή του (ιστ', 17). Πήγαν προς αυτόν στην Έφεσο, από την Κόρινθο, και πρόσφεραν πολλά στους αγώνες υπέρ της Εκκλησίας. Η Κόρινθος τους τιμά μέχρι σήμερα.
Λέγετε ότι το σπίτι του Στεφανά  υπήρξε, ο πρώτος χριστιανικός οίκος της επαρχίας Αχαΐας, που υπαγόταν τότε και η Κόρινθος, και ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος, βάφτισε την οικογένειά του.
 Ο Φουρτουνάτος πιθανόν να είναι το λατινικό όνομα του Τυχικού, που οι Πράξεις των Αποστόλων αναφέρουν ότι καταγόταν από την Ασία και συνόδευε τον Παύλο, μαζί με άλλους, όποτε επέστρεφε από την κυρίως Ελλάδα δια της Μακεδονίας (Πράξ. Κ' 4) και

Ο Απόστολος Φουρτουνάτος τελείωσε μαρτυρικά. 
Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »