Μισή κουταλιά κανέλας απο την καλή μου Αμαλία, ήταν αρκετή για να απογειώσει τα κουλουράκια καρότου, που φτιάχνω τόσα χρόνια!
Υλικα
400 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ Καλαμποκάλευρο
200 γρ ελαιόλαδο ή μισό ηλιέλαιο
4 καρότα
1 φακελακι κ.γ. μπεικιν παουντερ
½ κ.γ.αλάτι
½ κ.γ. κανέλα
Λίγο λευκό πιπέρι
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. κουρκουμά
Νερό όσο πάρει περίπου ½ ποτήρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νερό μέσα σε μία λεκάνη. Ζυμώνουμε στο μίξερ ή με τα χέρια μας και προσθέτουμε λίγο λίγο το νεράκι μέχρις ότου γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε τη λεκανίτσα μας με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο είσαι δροσερό μέρος, για μισή ώρα με τρία τέταρτα περίπου.
Στη συνέχεια ξανά ζυμώνουμε τη ζύμη μας και πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα το οποίο εμείς θέλουμε.
Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε ένα-ένα τα κουλουράκια μας και τα ψήνουμε στον αέρα, στους 175 βαθμούς Κελσίου για 25 έως 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο που έχουμε. στις αντιστάσεις θα χρειαστεί να ανεβάσουμε λίγο τη θερμοκρασία στους 185 βαθμούς και κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνο ψησίματος !Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.