12 Μαΐ 2014

Απογειώνεται ο Αερολιμένας της Καλαμάτας – Παραχωρείται από το ΓΕΑ μια σημαντική έκταση (φώτο)

Still0510_00004.jpg
Πολύ θετικά είναι τα νέα για τον αερολιμένα της Καλαμάτας που μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή, με τον αριθμό των αφίξεων, άλλωστε, να τον φέρνει στην πρωτιά. 

Σήμερα υλοποιώντας ένα αίτημα ετών, προχώρησε από το ΓΕΑ η παραχώρηση 35 στρεμμάτων ικανά να βοηθήσουν σημαντικά στην λειτουργικότητά του, μετά και την συνεργασία που υπήρξε με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 

Ο Δημήτρης ΚούκηςΑπογειώνεται ο Αερολιμένας της Καλαμάτας – Παραχωρείται από το ΓΕΑ μια σημαντική έκταση (φώτο)– ο Μεσσήνιος Διοικητής της ΥΠΑ – είχε συνεργασία με τον Γρηγόρη Δημακογιάννη (Διοικητής 120 ΠΕΑ), τον αερολιμενάρχη Καλαμάτας Δημήτρη Μανδηλάρη και άλλα στελέχη, για αυτόν ακριβή καθορισμό, ενώ το παρών δείχνοντας και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του έδωσε και ο Περικλής Μαντάς, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος.


Still0510_00008.jpgπηγή : best-tv.gr
Περισσότερα »

Τα σημαντικά πειράματα του CERN σε φωτογραφική έκθεση στην Καλαμάτα!

Τα εγκαίνια της εκθέσεως, στα οποία θα εκπροσωπηθεί το CERN, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13 Μαΐου, στις 19.30, στο ισόγειο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, τηλ. 27210 87902. H έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 30 Μαΐου.
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, πλην Κυριακής, 10.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00, με είσοδο ελεύθερη.


«LHC: 27 χιλιόμετρα σε 27 εικόνες» είναι ο τίλος έκθεσης φωτογραφίας που ο Δήμος Καλαμάτας και o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής CERN διοργανώνουν από κοινού. Πρόκειται για μια φωτογραφική περιήγηση στον μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων που έχει ποτέ κατασκευαστεί, με περίμετρο 27 χιλιομέτρων, ο οποίος εγκαινίασε μια νέα εποχή στην επιστημονική έρευνα.
Στην έκθεση, που πρόσφατα λειτούργησε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, θα παρουσιασθούν φωτογραφίες του LHC (Large Hadron Collider, στα ελληνικά Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων) καθώς και των πειραμάτων ALICE, ATLAS, CMS και LHCb, καλύπτοντας μια πορεία 20 περίπου χρόνων, από το αρχικό στάδιο της κατασκευής τους μέχρι τη συναρμολόγηση και τις τελικές δοκιμές.
peirama-atlas
Η έκθεση συμπληρώνεται με απεικονίσεις γεγονότων από συγκρούσεις σωματιδίων στον LHC, όπως αυτές καταγράφονται από τους ανιχνευτές των πειραμάτων. Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 12 Μαίου 2014ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΝΙΚΗΤΑΣ, ΚΑΛΛΙΤΡΟΠΟΣ, ΔΟΜΙΤΙΛΛΑ, ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΣ, ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ, ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Επιφάνιος (1) Επίσκοπος Κωνσταντίας και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Άγιος Γερμανός Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
Όσιος Θεόδωρος ο εν Κυθήροις ασκήσας
Άγιος Ιωάννης(2) ο Βλάχος
Άγιος Φίλιππος ο Αργύριος
Άγιος Ευθύμιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
Όσιος Νικήτας ο Σιναΐτης
Εύρεσις των τιμίων λειψάνων της Αγίας Ειρήνης της Παρθενομάρτυρος
Άγιος Ιωάννης ο Νεομάρτυρας εκ Σερρών
Οσία Καλλίτροπος
Αγία Δομιτίλλα η Μάρτυρας
Άγιος Παγκράτιος ο Μάρτυρας
Άγιος Θεοφάνης Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Άγιοι Μάρτυρες εις Μπούτοβο της Ρωσίας
Όσιος Νεκτάριος της Όπτινα
Όσιος Αντώνιος του Ραντονέζ
Όσιος Διονύσιος του Ραντονέζ
Άγιος Ερμογένης ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχης Μόσχας
(1) Ο Άγιος Επιφάνειος γεννήθηκε το 310 μ.Χ. στο χωριό Βησαυδούκη κοντά στην Ελευθερούπολη της Παλαιστίνης  , από φτωχούς Ιουδαίους αγρότες. Τον προσηλύτησαν στον χριστιανισμό οι μοναχοί  Λουκιανός και του Ιλαρίωνας και εστράφη στον ασκητικό βίο πηγαίνοντας στην έρημο της Παλαιστίνης. Γρήγορα αναδείχθηκε επίσκοπος Κωνσταντίας της Κύπρου και από τη θέση αυτή πολέμησε τις αιρέσεις για την διατήρηση και ενίσχυση των ορθοδόξων δογμάτων, και ιδιαίτερα εκείνες του Ωριγένη.
Έγραψε πλήθος αντί-αιρετικών συγγραμμάτων . Κοιμήθηκε  ειρηνικά το 403.

(2) Ο Άγιος Ιωάννης, γεννήθηκε στη Βλαχία και καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια. Ηταν μόλις 15 ετών όταν τον άρπαξαν οι Τάταροι που είχαν εισβάλλει στην Βλαχία για να καταπνίξουν την επανάσταση του Μιχ. Βοεβόδα Τζιβάν Μπέτι. Εκεί προσπάθησε να αποδράσει σκοτώνοντας έναν στρατιώτη, δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε και συνελήφθη.
Οδηγήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και παραδόθηκε στη σύζυγο του στρατιώτη που είχε σκοτώσει για να επιβάλλει την τιμωρία της. Επειδή όμως αυτή δεν κατάφερε να τον εξισλαμίσει τον παρέδωσε στον έπαρχο, ο οποίος διέταξε τον θάνατό του δια απαγχονισμού στις 12 Μαΐου 1662 στο Παρμάκ Καπί της Κωνσταντινούπολης.

Περισσότερα »

Σήμερα 12 Μαΐου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 12 Μαΐου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Σήμερα, αγαπητέ Καρκίνε, η επικοινωνιακή σου ικανότητα και η έντονη φαντασία σου, σου υπόσχονται επαγγελματικές επιτυχίας. Θα δώσεις μεγάλη έμφαση στη διευθέτηση κάποιων εκκρεμών υποθέσεων σου στον επαγγελματικό σου τομέα. Προς το απόγευμα η διάθεση σου θα είναι ευμετάβλητη και ίσως κυκλοθυμική. Θα σου κάνει καλό να μείνεις λίγο μόνος, με τον εαυτό σου και τις σκέψεις σου.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Φίλε Ταύρε, οι ιδέες σου σήμερα είναι αρκετά έξυπνες και ευφάνταστες. Μπορείς να υλοποιήσεις πολλά από αυτά που σκέφτεσαι, αρκεί να δείξεις μια ώριμη στάση και υπομονή απέναντι στις καταστάσεις. Αν νομίζεις ότι υπάρχουν άτομα από το οικογενειακό σου περιβάλλον που μπορούν να σε βοηθήσουν, σήμερα είναι μια καλή μέρα για να τα πλησιάσεις.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Αγαπητέ Δίδυμε, σου έχουν μαζευτεί πολλές υποχρεώσεις και ειδικά σήμερα θα είσαι αρκετά αγχωμένος. Χρειάζεται να περιορίσεις την ευαισθησία, αλλά και την ευθιξία σου, για να αντιμετωπίσεις ψύχραιμα και αποτελεσματικά τις καταστάσεις. Εξάλλου, η επικοινωνία με τους γύρω σου ευνοείται και πρέπει να αξιοποιήσεις αυτή τη συγκυρία. Προσοχή στον εκνευρισμό, ο οποίος θα είναι κακός σύμβουλος και θα σε οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Σήμερα, αγαπητέ Καρκίνε, η επικοινωνιακή σου ικανότητα και η έντονη φαντασία σου, σου υπόσχονται επαγγελματικές επιτυχίας. Θα δώσεις μεγάλη έμφαση στη διευθέτηση κάποιων εκκρεμών υποθέσεων σου στον επαγγελματικό σου τομέα. Προς το απόγευμα η διάθεση σου θα είναι ευμετάβλητη και ίσως κυκλοθυμική. Θα σου κάνει καλό να μείνεις λίγο μόνος, με τον εαυτό σου και τις σκέψεις σου.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Αγαπητέ Λέοντα, η στασιμότητα, αλλά και τα εμπόδια που αντιμετώπιζες μέχρι τώρα, αρχίζουν να μένουν πίσω σου σιγά-σιγά. Διατήρησε την ψυχραιμία σου και την ήρεμη αντιμετώπιση, για να μπορέσεις να δώσεις λύσεις σε αυτά που σε απασχολούν. Ξεκίνα με τα πιο παλιά προβλήματα που χρονίζουν και συνέχισε με τα νέα δεδομένα.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, η σημερινή μέρα δεν είναι και η πιο εύκολη που έχεις περάσει το τελευταίο διάστημα. Κάποια προβλήματα οφείλονται σε άτομα, με τα οποία δεν έχεις και τις καλύτερες σχέσεις. Αντί να γκρινιάζεις όμως, έχε το νου σου για να αποφύγεις κάθε κακοτοπιά και ασχολήσου περισσότερο με τον εαυτό σου και το πώς μπορείς να κάνεις πιο εύκολη την καθημερινότητά σου.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Αγαπητέ Ζυγέ, θα πρέπει σήμερα να κάνεις προσπάθεια για να συγκρατήσεις τα νεύρα σου και να μην ξεσπάσεις σε δικά σου άτομα, που δεν φταίνε σε τίποτα. Κάποια δικά σου θέματα θέλουν προσεχτική αντιμετώπιση και μόνο εσύ μπορείς να τα λύσεις. Εξέτασέ τα λοιπόν και πάρε αποφάσεις. Μην φοβάσαι να κάνεις αλλαγές, γιατί οι περισσότερες θα είναι προς όφελός σου και εκτός των άλλων, είναι απαραίτητες για να προχωρήσεις μπροστά.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, θετικές εξελίξεις σε περιμένουν σήμερα και θα μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις αρκετά ζητήματα, που αφορούν τόσο τις φιλικές, όσο και τις οικογενειακές σου σχέσεις. Μην αφήσεις καμιά ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για να βάλεις σε σειρά ό,τι σε απασχολεί και έχει να κάνει με τους δικούς σου ανθρώπους.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Φίλε Τοξότη, σήμερα τα πράγματα αρχίζουν να βελτιώνονται αισθητά για εσένα. Αρκετά ζητήματα που σε απασχολούν, θα μπουν σε μια σειρά και θα μπορέσεις να προχωρήσεις ανενόχλητος με τα σχέδιά σου. Μη διστάσεις να κάνεις κάποιες αλλαγές και μην απομακρύνεσαι από το οικογενειακό σου περιβάλλον. Μπορείς να πάρεις μεγάλη χαρά από τη συμπαράσταση των δικών σου ανθρώπων.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Αγαπητέ Αιγόκερε, σήμερα νιώθεις αρκετά καλύτερα και έχεις την όρεξη να κάνεις αρκετές αλλαγές, που θεωρείς ότι θα βελτιώσουν τη ζωή σου. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις μέσα στον ενθουσιασμό σου. Προσπάθησε να είσαι συγκρατημένος σε κάποιες επιλογές και μην αφήσεις έξω από αυτά που σε απασχολούν τα δικά σου άτομα, που μπορούν να σε βοηθήσουν σημαντικά στις αποφάσεις σου.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, σήμερα είναι πολύ πιθανό να νιώθεις ότι τίποτα δεν προχωρά όπως θέλεις και πως όλα σου τα σχέδια έχουν κολλήσει στο ίδιο σημείο. Ίσως αυτό το αίσθημα να προκύπτει από την ανυπομονησία σου και την αγωνία να τα προλάβεις όλα. Πάντως, οι καταστάσεις εξελίσσονται θετικά, αλλά ίσως χρειάζεται να κάνεις κάποιες μικρές αλλαγές στα πλάνα σου και κυρίως να μη βιάζεσαι. Βρες χρόνο για τους δικούς σου ανθρώπους, που μπορεί να σε χρειάζονται, αλλά να έχεις στο νου σου ότι δεν γίνονται όλα μαζί.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Φίλε Ιχθύ, σήμερα μην αναλώνεσαι σε ζητήματα που δεν έχουν μεγάλη σημασία. Κοίταξε να είσαι ψύχραιμος και να μην χαλάσεις την ενέργειά σου, προσπαθώντας να βγεις από τη στασιμότητα στην οποία νιώθεις ότι έχεις μπει. Τα πράγματα πάνε αρκετά καλά, αλλά μάλλον δεν το έχεις καταλάβει. Γενικά, καλό είναι να κρατήσεις χαμηλούς τόνους και να μην πιέζεις τις καταστάσεις. Θα μπουν όλα σε σειρά, αλλά προς το παρόν, επειδή ο Άρης κινείται ανάδρομα στο Ζυγό και σε επηρεάζει, χρειάζεται υπομονή.Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σήμερα 12 Μαΐου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα 12 Μαΐου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Σήμερα, αγαπητέ Καρκίνε, η επικοινωνιακή σου ικανότητα και η έντονη φαντασία σου, σου υπόσχονται επαγγελματικές επιτυχίας. Θα δώσεις μεγάλη έμφαση στη διευθέτηση κάποιων εκκρεμών υποθέσεων σου στον επαγγελματικό σου τομέα. Προς το απόγευμα η διάθεση σου θα είναι ευμετάβλητη και ίσως κυκλοθυμική. Θα σου κάνει καλό να μείνεις λίγο μόνος, με τον εαυτό σου και τις σκέψεις σου.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Φίλε Ταύρε, οι ιδέες σου σήμερα είναι αρκετά έξυπνες και ευφάνταστες. Μπορείς να υλοποιήσεις πολλά από αυτά που σκέφτεσαι, αρκεί να δείξεις μια ώριμη στάση και υπομονή απέναντι στις καταστάσεις. Αν νομίζεις ότι υπάρχουν άτομα από το οικογενειακό σου περιβάλλον που μπορούν να σε βοηθήσουν, σήμερα είναι μια καλή μέρα για να τα πλησιάσεις.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Αγαπητέ Δίδυμε, σου έχουν μαζευτεί πολλές υποχρεώσεις και ειδικά σήμερα θα είσαι αρκετά αγχωμένος. Χρειάζεται να περιορίσεις την ευαισθησία, αλλά και την ευθιξία σου, για να αντιμετωπίσεις ψύχραιμα και αποτελεσματικά τις καταστάσεις. Εξάλλου, η επικοινωνία με τους γύρω σου ευνοείται και πρέπει να αξιοποιήσεις αυτή τη συγκυρία. Προσοχή στον εκνευρισμό, ο οποίος θα είναι κακός σύμβουλος και θα σε οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Σήμερα, αγαπητέ Καρκίνε, η επικοινωνιακή σου ικανότητα και η έντονη φαντασία σου, σου υπόσχονται επαγγελματικές επιτυχίας. Θα δώσεις μεγάλη έμφαση στη διευθέτηση κάποιων εκκρεμών υποθέσεων σου στον επαγγελματικό σου τομέα. Προς το απόγευμα η διάθεση σου θα είναι ευμετάβλητη και ίσως κυκλοθυμική. Θα σου κάνει καλό να μείνεις λίγο μόνος, με τον εαυτό σου και τις σκέψεις σου.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Αγαπητέ Λέοντα, η στασιμότητα, αλλά και τα εμπόδια που αντιμετώπιζες μέχρι τώρα, αρχίζουν να μένουν πίσω σου σιγά-σιγά. Διατήρησε την ψυχραιμία σου και την ήρεμη αντιμετώπιση, για να μπορέσεις να δώσεις λύσεις σε αυτά που σε απασχολούν. Ξεκίνα με τα πιο παλιά προβλήματα που χρονίζουν και συνέχισε με τα νέα δεδομένα.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, η σημερινή μέρα δεν είναι και η πιο εύκολη που έχεις περάσει το τελευταίο διάστημα. Κάποια προβλήματα οφείλονται σε άτομα, με τα οποία δεν έχεις και τις καλύτερες σχέσεις. Αντί να γκρινιάζεις όμως, έχε το νου σου για να αποφύγεις κάθε κακοτοπιά και ασχολήσου περισσότερο με τον εαυτό σου και το πώς μπορείς να κάνεις πιο εύκολη την καθημερινότητά σου.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Αγαπητέ Ζυγέ, θα πρέπει σήμερα να κάνεις προσπάθεια για να συγκρατήσεις τα νεύρα σου και να μην ξεσπάσεις σε δικά σου άτομα, που δεν φταίνε σε τίποτα. Κάποια δικά σου θέματα θέλουν προσεχτική αντιμετώπιση και μόνο εσύ μπορείς να τα λύσεις. Εξέτασέ τα λοιπόν και πάρε αποφάσεις. Μην φοβάσαι να κάνεις αλλαγές, γιατί οι περισσότερες θα είναι προς όφελός σου και εκτός των άλλων, είναι απαραίτητες για να προχωρήσεις μπροστά.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, θετικές εξελίξεις σε περιμένουν σήμερα και θα μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις αρκετά ζητήματα, που αφορούν τόσο τις φιλικές, όσο και τις οικογενειακές σου σχέσεις. Μην αφήσεις καμιά ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για να βάλεις σε σειρά ό,τι σε απασχολεί και έχει να κάνει με τους δικούς σου ανθρώπους.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Φίλε Τοξότη, σήμερα τα πράγματα αρχίζουν να βελτιώνονται αισθητά για εσένα. Αρκετά ζητήματα που σε απασχολούν, θα μπουν σε μια σειρά και θα μπορέσεις να προχωρήσεις ανενόχλητος με τα σχέδιά σου. Μη διστάσεις να κάνεις κάποιες αλλαγές και μην απομακρύνεσαι από το οικογενειακό σου περιβάλλον. Μπορείς να πάρεις μεγάλη χαρά από τη συμπαράσταση των δικών σου ανθρώπων.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Αγαπητέ Αιγόκερε, σήμερα νιώθεις αρκετά καλύτερα και έχεις την όρεξη να κάνεις αρκετές αλλαγές, που θεωρείς ότι θα βελτιώσουν τη ζωή σου. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις μέσα στον ενθουσιασμό σου. Προσπάθησε να είσαι συγκρατημένος σε κάποιες επιλογές και μην αφήσεις έξω από αυτά που σε απασχολούν τα δικά σου άτομα, που μπορούν να σε βοηθήσουν σημαντικά στις αποφάσεις σου.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, σήμερα είναι πολύ πιθανό να νιώθεις ότι τίποτα δεν προχωρά όπως θέλεις και πως όλα σου τα σχέδια έχουν κολλήσει στο ίδιο σημείο. Ίσως αυτό το αίσθημα να προκύπτει από την ανυπομονησία σου και την αγωνία να τα προλάβεις όλα. Πάντως, οι καταστάσεις εξελίσσονται θετικά, αλλά ίσως χρειάζεται να κάνεις κάποιες μικρές αλλαγές στα πλάνα σου και κυρίως να μη βιάζεσαι. Βρες χρόνο για τους δικούς σου ανθρώπους, που μπορεί να σε χρειάζονται, αλλά να έχεις στο νου σου ότι δεν γίνονται όλα μαζί.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Φίλε Ιχθύ, σήμερα μην αναλώνεσαι σε ζητήματα που δεν έχουν μεγάλη σημασία. Κοίταξε να είσαι ψύχραιμος και να μην χαλάσεις την ενέργειά σου, προσπαθώντας να βγεις από τη στασιμότητα στην οποία νιώθεις ότι έχεις μπει. Τα πράγματα πάνε αρκετά καλά, αλλά μάλλον δεν το έχεις καταλάβει. Γενικά, καλό είναι να κρατήσεις χαμηλούς τόνους και να μην πιέζεις τις καταστάσεις. Θα μπουν όλα σε σειρά, αλλά προς το παρόν, επειδή ο Άρης κινείται ανάδρομα στο Ζυγό και σε επηρεάζει, χρειάζεται υπομονή.Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 12 Μαίου (video) *

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »