7 Μαρ 2015

«Ένα ανεκδοτάκι τώρα, είναι ότι «πρέπει», για να γελάσουμε και λίγο…. » !!!


Περισσότερα »

«Ένα ανεκδοτάκι τώρα, είναι ότι «πρέπει», για να γελάσουμε και λίγο…. » !!


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 7 Μαρτίου


ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ, ΕΦΡΑΙΜ, ΒΑΣΙΛΕΥΣ, ΕΥΓΕΝΙΟΣ, ΑΓΑΘΟΔΩΡΟΣ, ΕΛΠΙΔΙΟΣ, ΚΑΠΙΤΩΝ, ΑΙΘΕΡΙΟΣ, ΑΡΚΑΔΙΟΣ, ΝΕΣΤΩΡΑΣ,ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ, ΙΒΑΝΝΗΣ

Νηστεία

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
         
    Άγιοι Εφραίμ, Βασιλεύς, Ευγένιος, Αγαθόδωρος, Ελπιδίος,
    Καπίτων και Αιθέριος
    Όσιος Λαυρέντιος (1)κτήτορας της Ιεράς Μονής Φανερωμένης
    στη Σαλαμίνα
    Άγιοι Αρκάδιος και Νέστορας Επίσκοποι Τριμυθούντος Κύπρου
    Όσιος Παύλος (2) ο απλός
    Άγιος Εφραίμ Πατριάρχης Αντιόχειας
    Άγιοι Αιμιλιανός ο Ρωμαίος και οι συν αυτώ Ιάκωβος και Μαριανός
    Σύναξις των εν Δωδεκανήσω Αγίων
    Άγιος Ιωάννης Επίσκοπος Υόρκης
    Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «η Εγγύηση των Αμαρτωλών»

(1) O Όσιος Λαυρέντιος, γεννήθηκε το 1650 μ.Χ. στα Μέγαρα της Αττικής. Οι γονείς του, ήταν ο Δημήτριος και η Κυριακή, ευσεβείς χριστιανοί οι οποίοι ασχολούνταν με την γεωργία. Μεγάλωσαν τον Λευρέντιο (ή Λάμπρο όπως τον καλούσαν ) με τα χριστιανικά ιδεώδη και ο ίδιος ακολούθησε το επάγγελμα των γονιών του και ζούσε με την γεωργία, αλλά έγινε και οικοδόμος στην προσπάθειά του να επιβιώσει εκείνα τα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας.   . Παντρεύτηκε τη Βασίλω και απέκτησε δύο γιους τον Ιωάννη και τον Δημήτριο. Κάποιο βράδυ, είδε στον ύπνο του την Παναγία, η οποία του έδωσε εντολή να πάει στην νήσο Σαλαμίνα και να της κτίσει ένα ναό! Λέγετε ότι για να περάσει στη Σαλαμίνα μη έχοντας πλοιάριο έκανε βάρκα την κάπα του και πέρασε απέναντι στη Σαλαμίνα όπου με οδηγό την Παναγία πήγε στο σημείο πουν του υπέδειξε  και μετά από πολύ κόπο και σκάψιμο βρήκε την εικόνα της Παναγίας, επάνω στα ερείπια μιας παλαιάς Μονής. Έτσι στη σημείο αυτό  το 1682 μ.Χ. έκτισε τη Μονή της Φανερωμένης, η οποία υπάρχει μέχρι και σήμερα.  Άχαρη μοναχός και πήρε το όνομα Λαυρέντιος, καθώς και η σύζυγός του Βασίλω έγινε και αυτή μοναχή και μετονομάσθηκε σε Βασσιανή. Ο Θεός βλέποντας την  μεγάλη αγάπη και αφοσίωση του τον ευλόγησε με το χάρισμα της θαυματουργίας.
Κοιμήθηκε  ειρηνικά στις 6 Μαρτίου 1707μ.χ., αλλά  η μνήμη του εορτάζεται  στις 7 Μαρτίου. Στην μονό τον διαδέχτηκε ο υιός του Ιωάνης ο οποίος είχε μετονομαστεί σε Ιωακείμ.

(2)O Άγιος Παύλος ο επωνομαζόμενος και ως «απλός», ήταν ένας φτωχός αγρότης, πλην όμως ήταν πολύ ευσεβής χριστιανός και έζησε μεταξύ του 3ου και 4ου μ.Χ. αιώνα. Ήταν παντρεμένος με μια γυναίκα, ο οποία κάποτε είχε υπάρξει υπηρέτρια σε ένα πλούσιο σπίτι στην πόλη και έτσι ήταν πολύ ξιπασμένη και θεωρούσε τον σύζυγό της χαζό που ασχολιόταν με προσευχές και ψαλομούς. Κάποτε η σύζυγός του, διέπραξε το αμάρτημα της μοιχείας, αλλά ο άγιος Παύλος τη συγχώρεσε και αντί να θυμώσει, έφυγε και αποφάσισε να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον Κύριο ζώντας πλέον ασκητικά. Εκεί στην έρημο συνάντησε τον Άγιο Αντώνιο, όπου κοντά του διδάχτηκε πάρα πολλά και ο Θεός βλέποντας την αγάπη και την αφοσίωση του Αγίου Παύλου τον ευλόγησε με το χάρισμα της θαυματουργίας. Κοιμήθηκε ειρηνικά σε ηλικία 113 ετών.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 7 Μαρτίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

Kαλημέρα σας !

Περισσότερα »