1. Μεγάλα κομμάτια μοσχαριού, χοιρινού, αρνιού και ολόκληρα πουλερικά (κοτόπουλο και γαλοπούλα), διατηρούνται 4-12 μήνες.
2. Μικρότερα κομμάτια ή κιμάς διατηρούνται για τρις-τέσσερις μήνες. Φυσικά, καλό είναι να τα καταναλώνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.
3. Βασική προϋπόθεση για την καλή συντήρηση είναι το περιτύλιγμα. Τυλίγουμε λοιπόν προσεκτικά με λαδόκολλα και διαφανή μεμβράνη τροφίμων ό,τι θέλουμε να αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη.
4. Αν για κάποιο λόγο σκιστεί η συσκευασία τους, τότε το μέρος του κρέατος που έρχεται σε επαφή με τον κρύο αέρα της κατάψυξης «καίγεται» και εμφανίζονται άσπρα σημάδια, που στην πραγματικότητα είναι αφυδατωμένοι ιστοί του κρέατος που δεν έχουν καμία νοστιμιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου