Υλικά:
600 γρ. χοιρινό
Αλεύρι
Ηλιέλαιο
Ξερό κρεμμύδι
Δυο κόκκινες πιπεριές
Λευκό κρασί
Σόγια σος
Κέτσαπ
Ανανά
Χυμό ανανά ή κονσέρβα
Αλάτι
Πιπέρι
Κόβουμε 600 γρ. χοιρινό μπούτι σε μικρότερα κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας μέχρι να προετοιμάσουμε τη σάλτσα.
Σοτάρουμε λίγο ηλιέλαιο, ένα ξερό κρεμμύδι και δυο κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Σβήνουμε με ένα φλιτζάνι λευκό κρασί και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι σόγιας σος και μισό φλιτζάνι κέτσαπ.
Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε έξι φέτες φρέσκου ανανά και ένα φλιτζάνι χυμό ανανά ή την ίδια ποσότητα από κονσέρβα. Ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό στη κατσαρόλα.
Σερβίρουμε με βραστό ρύζι, κατά προτίμηση μπασμάτι.
600 γρ. χοιρινό
Αλεύρι
Ηλιέλαιο
Ξερό κρεμμύδι
Δυο κόκκινες πιπεριές
Λευκό κρασί
Σόγια σος
Κέτσαπ
Ανανά
Χυμό ανανά ή κονσέρβα
Αλάτι
Πιπέρι
Κόβουμε 600 γρ. χοιρινό μπούτι σε μικρότερα κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας μέχρι να προετοιμάσουμε τη σάλτσα.
Σοτάρουμε λίγο ηλιέλαιο, ένα ξερό κρεμμύδι και δυο κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Σβήνουμε με ένα φλιτζάνι λευκό κρασί και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι σόγιας σος και μισό φλιτζάνι κέτσαπ.
Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε έξι φέτες φρέσκου ανανά και ένα φλιτζάνι χυμό ανανά ή την ίδια ποσότητα από κονσέρβα. Ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό στη κατσαρόλα.
Σερβίρουμε με βραστό ρύζι, κατά προτίμηση μπασμάτι.
Πηγή: mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου