25 Νοε 2013

Κατασκευάστηκε ελληνικό μοτοποδήλατο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια

Κατασκευάστηκε ελληνικό μοτοποδήλατο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια
Ονομάζεται Sunnyclist και είναι το καινούριο ελληνικό ηλιακό μοτοποδήλατο που κινείται με μηδενικό κόστος.
Μπορεί να διανύσει 240 χιλιόμετρα και έχει τρεις θέσεις, κατάλληλα για μια οικογένεια. Φορτίζει με τον ήλιο και κατασκευαστής του είναι ο μηχανολόγος μηχανικός Μανόλης Τσικανδυλάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Είναι αυτόνομο και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται η φόρτιση του στο ηλεκτρικό δίκτυο. Ωστόσο, μπορεί να φορτίσει από μία κοινή πρίζα σε δύο ώρες και μπορεί να κινηθεί είτε με τον κινητήρα είτε με τα πετάλια.
Είναι ιδανικό για τα ελληνικά νησιά, όπου οι αποστάσεις είναι μικρές και οι δρόμοι χαμηλής ταχύτητας. Μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο μέρος των μετακινήσεων με ελάχιστο κόστος και είναι ευέλικτο για τις αστικές περιοχές.
Η συναρμολόγηση ολόκληρου του οχήματος γίνεται στην Κρήτη, ενώ στόχος του είναι η παραγωγή να φτάσει τα 100 μοτοποδήλατα ετησίως, καθιστώντας το ως ένα νέο μέσο οικολογικής και ασφαλούς μετακίνησης.

«Η κατασκευή του μοτοποδηλάτου ολοκληρώθηκε μόλις πριν από δύο μήνες και ήδη έχουμε τις πρώτες 10 παραγγελίες που θα είναι έτοιμες την άνοιξη, από ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων σε τουριστικές περιοχές. Η αγορά του είναι σχετικά χαμηλή αφού κοστίζει από 8.000 ευρώ έως 11.000 ευρώ, ανάλογα με την μπαταρία και το φωτοβολταϊκό που θα επιλεγεί» ανέφερε ο κ. Τσικανδυλάκης.

Πηγή: mothersblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου