18 Δεκ 2023

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ



(60τεμ  με ζύμη των 30 γρ.)

Υλικά 

900 gr. Αλεύρι Γ.Ο.Χ.

500.gr  Βούτυρο

300 gr  Ζάχαρη Άχνη

200.gr. Αμύγδαλα καθαρισμένα

5 κ.σ.  Ούζο

5 κ.σ.  Ανθόνερο και λίγο για το ψεκασμα των κουραμπιέδων

 2 Βανίλιες

1/2 κ.γλ. Μπεικιν Παουντερ 


Εκτέλεση

Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία θα πρέπει να έχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να ειναι μαλακό. Το κόβουμε σε κομμάτια και το αφήνουμε μεσα στο μπολ που θα κανουμε την ζύμη. 


Ψήνουμε τα αμύγδαλα για 5-6 λεπτά στους 170 C μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και με ενα μαχαίρι τα χοντροκοβουμε και τα αφηνουμε στην άκρη.


Αφού εχουμε το βούτυρο μαλακό και τα αμύγδαλα κομμένα ξεκινάμε την διαδικασία προσθέτοντας μεσα στο μπολ 200gr Άχνη, το Ουζο, το Ανθόνερο, το baking powder και τις βανίλιες.

Χτυπάμε στο Μίξερ μεχρι να γινει κρέμα.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά ωστε να ενωθεί και το αλεύρι.


Χωρίζουμε τη ζυμη σε μπαλάκια των 30gr.

Πλάθουμε έναν έναν κουραμπιέ δίνοντάς το σχήμα που θέλουμε.




Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε αντικολλητικό χαρτί μέσα στο ταψί και ψήνουμε για 25-35 λεπτά στο 180 βαθμούς.

Τα 60 κομμάτια συνήθως χρειάζονται δύο μεγάλα ταψιά καλό είναι να τα ψήσουμε ένα-ένα. Φουσκώνουν ελάχιστα.


Μόλις ψηθούν βγάζουμε ένα-ένα και τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα. Τα ψεκάζουμε καλα με Ανθόνερο  και ρίχνουμε πάνω τους Άχνη Ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα τοποθετούμε στις πιατέλες.


Καλή Επιτυχία!

Σισσυ Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου