Υλικά
1 πακέτο σαβουαγιάρ
1,2 L Γάλα* Φρέσκο
1 L Κρέμα Γάλακτος* Φυτική για γλυκά
1 Ζαχαρούχο Γάλα*
300gr Ζάχαρη
6 κρόκους Αυγών
4 Βανίλιες
100 gr Βούτυρο
100.gr Κορν Φλάουρ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι λεμόνι.
Εκτέλεση
1.Αφήνουμε στην άκρη 200 γραμμάρια γάλα γιατί θα τα χρειαστούμε στα σαβουαγιάρ αργότερα.
2.Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε 100gr γάλα προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
3.Τοποθετούμε μία κατσαρόλα πάνω στη φωτιά βάζοντας λίγο νερό ίσα να καλύψει τον πάτο. Ανάβουμε το μάτι και θα αφήσουμε λίγο να ζεσταθεί το νερό και τότε μόνο, προσθέτουμε το γάλα, Το ξύσμα από πορτοκάλι λεμόνι και δύο βανίλιες.
4. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάζουμε τη ζάχαρη μέσα σε ένα μπολ προσθέτουμε τα ασπράδια και με ένα σύρμα χτυπάμε καλά.
5. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα αυγών ζάχαρης μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα προσθέτουμε και το υπόλοιπο έχουμε αφήσει στην άκρη με το κορν φλάουρ και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει μία ομοιόμορφη κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και τη βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα μέχρι να παγώσει.
6. Μέσα σε ένα μπολ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και δύο βανίλιες. Το μείγμα μας θα είναι έτοιμο όταν στέκεται επάνω στο σύρμα του μίξερ και δεν πέφτει η σαντιγί μας. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για καμιά ώρα μέχρι να παγώσει.
7. Παίρνουμε το μπολ με την κρέμα ζαχαροπλαστικής που εν τω μεταξύ έχει παγώσει. Ρίχνουμε μέσα τη μισή σαντιγί και με το σύρμα ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα μέχρις ότου να ενωθούν.
8. Παίρνουμε τα 200 γραμμάρια γάλα που έχουμε αφήσει στην άκρη, ρίχνουμε μέσα μία βανίλια και βουτάμε ένα-ένα σαβουαγιάρ το οποίο θα τοποθετήσουμε μέσα στο σκεύος που θα φτιάξουμε το γλυκό μας. Αφού κάνουμε μία στρώση με σαβουαγιάρ μπορούμε αν θέλουμε σε αυτό το σημείο, να απλώσουμε δηλαδή αν από το site του αγιαρ μαρμελάδα της αρεσκείας μας ταιριάζει πολύ το βερίκοκο ή το πορτοκάλι.
Το επόμενο βήμα μας είναι να απλώσουμε πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τελειώνουμε τοποθετώντας πάνω την υπόλοιπη σαντιγί που μας έχει μείνει. Στολίζουμε όπως εμείς θέλουμε είτε με γλυκό κεράσι ή πορτοκάλι ή ότι άλλο επιθυμούμε.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να σταθεί Καλό είναι αυτό να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα από αυτόν που θέλουμε να σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία !
Σίσσυ Μ.
Υ. Γ. * Πρέπει να έχουν μείνει τουλάχιστον δύο ώρες πριν στο ψυγείο ώστε να έχουν παγώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου