17 Οκτ 2023

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

 


Υλικά

500 gr Ρεβίθια 

3 Πιπεριές Πράσινες 

3 Πιπεριές Κόκκινες 

2 Μεγάλες ώριμες Ντομάτες 

1 Μεγάλο Κρεμμύδι 

3-4 Φρέσκα Κρεμμυδάκια 

3-4 Καρότα 

½ ματσάκι Μαϊντανό 

1,5  κ.γλ. Αλάτι

½ κ. γλ. Κύμινο 

½ κ. γλ. Πιπέρι 

1  κ. γλ. Ρίγανη 

1 φλ. καφέ χυμό Λεμονιού 

Ελαιόλαδο 


Εκτέλεση

Η διαδικασία ξεκινάει από το προηγούμενο βράδυ. Τοποθετούμε τα ρεβίθια μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να μουλιάσουν. 

Την επόμενη μέρα ξεκινάμε τη διαδικασία. Πλένουμε τα ρεβίθια, βάζουμε νερό και τα βάζουμε πάνω στη φωτιά να βράσουν για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. 

Οση ώρα βράζουν τα ρεβύθια πλένουμε  όλα τα λαχανικά τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κομματάκια. Τις πιπεριές τις κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες ώστε να μην εξαφανιστούν μέσα στο φαγητό μας.

 

Αφού έχουν μαλακώσει τα ρεβίθια τσ αφαιρούμε από τη φωτιά. 


Παίρνουμε μία χαμηλή κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το ξερό κρεμμύδι. Οταν μαραθεί λίγο, προσθέτουμε το χλωρό κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καρότο κομμένο σε ροδέλες και τα σοτάρουμε ελαφρά. 

Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε κύβους, τα ρεβίθια με λίγο από το νερό που έβρασαν και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε να βράσουν για άλλη μία ώρα περίπου. 

Προσθέτουμε το λεμόνι και δοκιμάζουμε για το αλάτι-πιπέρι. 

Εννοείται ότι στο ενδιάμεσο εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι. 

Προαιρετικά αν θέλουμε για να κάνει κρούστα, τελειώνουμε το φαγητό βάζοντας το για ένα τέταρτο σε δυνατό φούρνο. 


Καλή Επιτυχία !

Σίσσυ Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου