400 ml γάλα
180 γραμμάρια κουβερτούρα με 70%
270 γρ. βρώμη
160 γρ. Σταφιδες
Προαιρετικά ξηροί καρποί
Εκτέλεση
Παίρνουμε μία μέτρια κατσαρόλα, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό μέσα και τη βάζουμε πάνω στη φωτιά.
(Το νεράκι το βάζουμε για να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας)
Προσθέτουμε τα 400 ml γάλα και το αφήνουμε μέχρι να πάρει μία καλή βράση.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Τεμαχίζουμε σε κομματάκια την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε μέσα στο γάλα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το κουάκερ και τις σταφίδες (ή και ξηρούς καρπούς αν θέλουμε) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε μία κόλλα αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε το μείγμα στη μέση σαν σαλάμι και το τυλίγουμε.
Στερεώνουμε τα άκρα με ένα μανταλάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Τρεις τέσσερις ώρες αργότερα, βγάζουμε το γλυκό και ελέγχουμε εάν έχει παγώσει.
Αν εχει παγώσει το κόβουμε σε φέτες και είτε το διατηρούμε κομμένο σε φέτες στην κατάψυξη μέσα σε ένα μπολ τοποθετώντας ανάμεσα στις φέτες αντικολλητικό χαρτί ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους, είτε το σερβίρουμε φρέσκο.
Σερβίρεται πολύ ωραία με παγωτό βανίλια.
Καλή επιτυχία!
Σισσυ Μ.
Υ. Γ. : το γλυκό μας δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό αν θέλουμε όμως μπορούμε να προσθέσουμε είτε γλυκαντική ουσία είτε ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου