12 Ιαν 2020

ΣΥΝΤΑΓΗ : Coq au vin ( Κοτόπουλο κρασάτο)

Υλικά
1 Κοτόπουλο 
3 μεσαία κρεμμύδι σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
2 καρότα σε μισοφέγγαρα
5-6 Μανιτάρια λευκά μέτρια
200 γρ. Μπέικον σε κύβους
500 γρ. Ντομάτα ψιλοκομμένη
3 φλ. τσ. Κόκκινο κρασί
1 φλ. Καφέ κονιάκ
1 φλ.τσ. ζωμό 
2 κ.σ. Αλεύρι
3 φύλλα δάφνης
2-3 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης ή θυμάρι
Ελαιόλαδο
50 γρ. Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και το αλατοπιπερώνουμε. βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν. αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε στην άκρη και προσθέτουμε τα κρεμμύδια τα οποία σοτάρουμε λίγο μόνα τους προσθέτουμε τα καρότα και το σκόρδο το Αλεύρι και τα σοτάρουμε και αυτά. Σβήνουμε με το κονιάκ το οποίο το αφήνουμε 1-2 λεπτά για να φύγει το αλκοόλ και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε κατά τον ίδιο τρόπο να εξατμιστεί και το αλκοόλ από το κρασί για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό κρέατος, την ψιλοκομμένη ντομάτα τη Δάφνη τη ρίγανη αλάτι πιπέρι και τα κομμάτια από το κοτόπουλο.
Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα περίπου 45 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι θα τσιγαρίζουμε τα κομμάτια από το μπέικον και θα προσθέσουμε τα μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια αφού σοταριστούν καλά θα τα προσθέσουμε στο κοτόπουλο μας όταν έχει τελειώσει ο βρασμός. θα αφήσουμε να βράσουν άλλα 15 με 20 λεπτά δοκιμάζουμε και σβήνουμε τη φωτιά αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει το φαγητό μας και σερβίρουμε.
Μπορούμε να το σερβίρουμε με βρασμένο ρύζι με μακαρόνια πένες κτλ
Καλή Επιτυχία!
Σίσσυ Μ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου