ΥΛΙΚΑ:
• 200 γρ. βούτυρο αγελάδας
• 225 γρ. ζάχαρη
• 3 αυγά
• 55 γρ. κακάο σε σκόνη
• 50 γρ. νερό
• 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
• 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
Για το γλάσο:
• 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
• 115 γρ. ζάχαρη άχνη
• 115 γρ. κακάο σε σκόνη
• 120 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάτε στην μεσαία ταχύτητα, με το σύρμα, έως ότου το μείγμα ασπρίσει.
2. Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
3. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε σταδιακά το κακάο, το νερό, τη σόδα και λίγο-λίγο το αλεύρι.
4. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, σταματάτε το μίξερ, ρίχνετε στον κάδο τα μήλα και ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα.
5. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στενόμαρκη φόρμα του κέικ 26x11 εκ., αδειάζετε σε αυτή το μείγμα και τη βάζετε στον φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει λίγο, προτού ξεφορμάρετε.
Γλάσο:
1. Στερεώνετε ένα ανοξείδωτο μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το νερό δεν θα πρέπει να ακουμπά τον πάτο του μπολ. Βάζετε στο μπολ το βούτηρο, την άχνη, το κακάο και το γάλα και το ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα ακόμα.
2. Καλύπτετε με το γλάσο όλο το κέικ και περιμένετε να σταθεροποιηθεί, προτού κόψετε το γλυκό σε κομμάτια για να το σερβίρετε.
Καλή σας απόλαυση!
• 200 γρ. βούτυρο αγελάδας
• 225 γρ. ζάχαρη
• 3 αυγά
• 55 γρ. κακάο σε σκόνη
• 50 γρ. νερό
• 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
• 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
Για το γλάσο:
• 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
• 115 γρ. ζάχαρη άχνη
• 115 γρ. κακάο σε σκόνη
• 120 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάτε στην μεσαία ταχύτητα, με το σύρμα, έως ότου το μείγμα ασπρίσει.
2. Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
3. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε σταδιακά το κακάο, το νερό, τη σόδα και λίγο-λίγο το αλεύρι.
4. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, σταματάτε το μίξερ, ρίχνετε στον κάδο τα μήλα και ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα.
5. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στενόμαρκη φόρμα του κέικ 26x11 εκ., αδειάζετε σε αυτή το μείγμα και τη βάζετε στον φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει λίγο, προτού ξεφορμάρετε.
Γλάσο:
1. Στερεώνετε ένα ανοξείδωτο μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το νερό δεν θα πρέπει να ακουμπά τον πάτο του μπολ. Βάζετε στο μπολ το βούτηρο, την άχνη, το κακάο και το γάλα και το ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα ακόμα.
2. Καλύπτετε με το γλάσο όλο το κέικ και περιμένετε να σταθεροποιηθεί, προτού κόψετε το γλυκό σε κομμάτια για να το σερβίρετε.
Καλή σας απόλαυση!
Ολόκληρο το κείμενο mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου