Το ξύσμα πορτοκαλιού αλλά και λεμονιού, προσθέτουν ένα διακριτικό
άρωμα και γεύση σε ζωμούς, σούπες, σάλτσες, κρέμες, ζύμες και στη
σοκολάτα –μους και σουφλέ (ειδικότερα η λευκή σοκολάτα συνδυάζεται
ιδανικά με λεμόνι).
Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού στα
μπιφτέκια, σε μια απλή βινεγκρέτ με ελαιόλαδο, ξίδι και ελάχιστη
μουστάρδα, ή στο κοκκινιστό κρέας. Το ξύσμα του πορτοκαλιού κάνει
γευστική αντίθεση σε σαλάτες με πικρά λαχανικά (ρόκα, ραντίτσιο, αντίδια
και ραδίκια).
Όταν η συνταγή απαιτεί ξύσμα και χυμό, πρώτα πλένουμε καλά το φρούτο, στη συνέχεια το τρίβουμε στον τρίφτη για να πάρουμε το ξύσμα και τέλος το στύβουμε για το χυμό του.
Ιδέες:
Όταν η συνταγή απαιτεί ξύσμα και χυμό, πρώτα πλένουμε καλά το φρούτο, στη συνέχεια το τρίβουμε στον τρίφτη για να πάρουμε το ξύσμα και τέλος το στύβουμε για το χυμό του.
Ιδέες:
- Το ξύσμα και ο χυμός των πορτοκαλιών είναι ιδανικά υλικά μιας μαρινάδας για κρέας (αρνάκι, κοτόπουλο ή χοιρινό). Απλά ανακατεύουμε λίγο ηλιέλαιο, το χυμό και το ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια, δαφνόφυλλα, κόκκους πιπεριού, και αν θέλουμε μουστάρδα, κύμινο ή ξερό κόλιανδρο.
- Μπορούμε να κάνουμε μια βινεγκρέτ για πράσινη σαλάτα με την κλασική αναλογία: τρία μέρη ελαιόλαδο και ένα μέρος ξίδι, μόνο που αντί για ξίδι βάζουμε τον χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών. Η βινεγκρέτ αυτή μπορεί να συνοδεύσει , σαν κρύα σάλτσα, ψητό κρέας ή ψητά θαλασσινά.
- Καθαρίζουμε προσεκτικά τη σάρκα των πορτοκαλιών από τις άσπρες μεμβράνες και την προσθέτουμε σε σαλάτες με πράσινα λαχανικά –ταιριάζει ιδανικά με ρόκα, σπανάκι, μαρούλι, αντίβ, και αβοκάντο.
Πηγή: mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου