ΥΛΙΚΑ:
• 1 κιλό πατάτες
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• λάδι
• 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες
• μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Κόβετε τις πατάτες σε κομμάτια όπως για το φούρνο, ρίχνετε το λεμόνι και τις ανακατεύετε.
• Σε κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
• Προσθέτετε τις ντομάτες και αφήνετε λίγο να βράσει.
• Προσθέτετε τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι,τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα μυρωδικά αν θέλετε.
• Εάν οι ντομάτες δεν έχουν πολύ ζουμί, προσθέτετε και λίγο νερό, όχι πολύ όμως, ίσα να φτάνει να βράσουν οι πατάτες.
• Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 40', ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας).
Καλή σας όρεξη!
• 1 κιλό πατάτες
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• λάδι
• 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες
• μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Κόβετε τις πατάτες σε κομμάτια όπως για το φούρνο, ρίχνετε το λεμόνι και τις ανακατεύετε.
• Σε κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
• Προσθέτετε τις ντομάτες και αφήνετε λίγο να βράσει.
• Προσθέτετε τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι,τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα μυρωδικά αν θέλετε.
• Εάν οι ντομάτες δεν έχουν πολύ ζουμί, προσθέτετε και λίγο νερό, όχι πολύ όμως, ίσα να φτάνει να βράσουν οι πατάτες.
• Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 40', ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας).
Καλή σας όρεξη!
Ολόκληρο το κείμενο mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου