Μία εύκολη και οικονομική συνταγή για τρουφάκια
σοκολάτας!
ΥΛΙΚΑ:
• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 150 γρ. βούτυρο
• 100 γρ. άχνη ζάχαρη
• 100 γρ. λικέρ μαστίχας (ή όποιο άλλο λικέρ ταιριάζει στις γεύσεις σας)
• τρούφα, τριμμένη καρύδα, κακάο ή ό,τι άλλο θέλετε για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Σε μπεν μαρί λιώνετε την σοκολάτα και τη ζάχαρη άχνη σε πολύ σιγανή φωτιά.
• Μόλις λιώσει το μείγμα σοκολάτας-ζάχαρης, ρίχνετε το βούτυρο και το λικέρ και ανακατεύετε σιγά σιγά.
• Όταν ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά, αποσύρετε από τη φωτιά και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει και να "δέσει".
• Από το μείγμα που πλέον έχει σφίξει αρκετά, παίρνετε κουταλιές με ένα κουταλάκι του γλυκού και τις κάνετε μικρά σβολαράκια.
• Σε μικρά πιατάκια ξεχωριστά, βάζετε σκόνη κακάο, τριμμένη καρύδα, τριμμένο καρύδι ή ό,τι άλλο σας αρέσει, και περνάτε με τα παραπάνω υλικά τα σβολαράκια γύρω γύρω μέχρι να καλυφθούν.
Τα τρουφάκια σας είναι έτοιμα! Καλή σας απόλαυση!
ΥΛΙΚΑ:
• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 150 γρ. βούτυρο
• 100 γρ. άχνη ζάχαρη
• 100 γρ. λικέρ μαστίχας (ή όποιο άλλο λικέρ ταιριάζει στις γεύσεις σας)
• τρούφα, τριμμένη καρύδα, κακάο ή ό,τι άλλο θέλετε για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Σε μπεν μαρί λιώνετε την σοκολάτα και τη ζάχαρη άχνη σε πολύ σιγανή φωτιά.
• Μόλις λιώσει το μείγμα σοκολάτας-ζάχαρης, ρίχνετε το βούτυρο και το λικέρ και ανακατεύετε σιγά σιγά.
• Όταν ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά, αποσύρετε από τη φωτιά και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει και να "δέσει".
• Από το μείγμα που πλέον έχει σφίξει αρκετά, παίρνετε κουταλιές με ένα κουταλάκι του γλυκού και τις κάνετε μικρά σβολαράκια.
• Σε μικρά πιατάκια ξεχωριστά, βάζετε σκόνη κακάο, τριμμένη καρύδα, τριμμένο καρύδι ή ό,τι άλλο σας αρέσει, και περνάτε με τα παραπάνω υλικά τα σβολαράκια γύρω γύρω μέχρι να καλυφθούν.
Τα τρουφάκια σας είναι έτοιμα! Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου