2 Σεπ 2013

Τι διαφορά έχει η άσπρη από την μαύρη ζάχαρη


Τι διαφορά έχει η άσπρη από την μαύρη ζάχαρη; Τι κίνδυνοι υπάρχουν από την σύγκριση άσπρης και μαύρης ζάχαρης; 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν κάνουν δίαιτα ή όταν θέλουν να αποφύγουν γενικότερα τις πολλές θερμίδες στον καφέ και τα ροφήματα τους ή σε ένα γλυκό, αντί για άσπρη χρησιμοποιούν μαύρη ή καστανή ζάχαρη. 

Στην πραγματικότητα όμως δεν κερδίζουν θερμιδικά απολύτως τίποτα. Τόσο η άσπρη όσο και η καστανή/μαύρη ζάχαρη έχουν ακριβώς τις ίδιες θερμίδες, που είναι 4 ανά γραμμάριο ή περίπου 20 ανά κουταλάκι του γλυκού. 

Αυτό που ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι το γεγονός ότι, πιστεύοντας ότι η καστανή/μαύρη ζάχαρη έχει λιγότερες θερμίδες, χρησιμοποιούν περισσότερη. Το αποτέλεσμα είναι να προσλαμβάνουν και περισσότερες θερμίδες. 

Ανάμεσα λοιπόν στα δύο είδη ζάχαρης δεν υπάρχει καμία θερμιδική διαφορά. Ωστόσο δεν θα παραβλέψουμε το γεγονός ότι η καστανή/μαύρη ζάχαρη είναι πιο φυσική, έχει δηλαδή υποστεί λιγότερη επεξεργασία. 

Μπορείτε λοιπόν να την προτιμάτε, αλλά πάντα στην ίδια ποσότητα που θα χρησιμοποιούσατε και την άσπρη ζάχαρη και όχι περισσότερη.

Πηγή: fimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου