20 Σεπ 2013

Ποιος ο σκοτεινός ρόλος του αδερφού του Νίκου ΜιχαλολιάκουΓια «υπόγειες» σχέσεις της Χρυσής Αυγής με «επιφανείς κύκλους» κάνει λόγο το περιοδικό Vice σε άρθρο του Γιάννη Μπαμπούλια, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Aφού αναφέρεται στο χρονικό της δολοφονίας από «τραμπούκους της Χ.Α.» και στο ότι πηγές υποστηρίζουν ότι η αστυνομία ήταν εκεί, αλλά δεν έκανε τίποτα, περνάει στην επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, που «ήρθε μετά από την ομιλία δύο βουλευτών της Χ.Α. στην περιοχή» και αμέσως μετά, στο πιο ενδιαφέρον. 

Ότι περιέργως, ενώ η Χ.Α. προωθεί τη βία, ταυτόχρονα φλερτάρει με «σεβαστές τάξεις» και με τη Ν.Δ. η οποία «σιώπησε για την επίθεση εναντίον κομμουνιστών στο Πέραμα». 

Αναφέρει επίσης τη δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι η Ν.Δ. «θα μπορούσε να συνεργαστεί με μια πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή». «Αρκετοί βουλευτές και σύμβουλοι της Ν.Δ. έχουν υπαινιχθεί το ενδεχόμενο μια πιθανής συνεργασίας μεταξύ του κεντροδεξιού κόμματος και της νεοναζιστικής συμμορίας», σημειώνει ο αρθρογράφος. 

Λίγο παρακάτω, ο συντάκτης βάζει στο «παιχνίδι» τον αδελφό του Νίκου Μιχαλολιάκου (χωρίς να αναφέρει όνομα), ο οποίος «φημολογείται» ότι «επιστρατεύει» από τους κύκλους των δικηγόρων, των επιχειρηματιών και των ακαδημαϊκών, μέλη που είναι λίγο- πολύ λάτρεις της χούντας των συνταγματαρχών. 

Ωστόσο μετά την τελευταία δολοφονία, η διπλή αυτή τακτική της Χ.Α. να κουνά το ένα χέρι στις αξιοσέβαστες τάξεις ενώ χρησιμοποιεί το άλλο για να χώνει μαχαίρια στους πολιτικούς της αντιπάλους, αποδεικνύεται ανεπιτυχής. 

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε ότι κινείται για να αλλάξει το νόμο, στοχεύοντας στην απαγόρευση των ακροδεξιών», καταλήγει το άρθρο.

Πηγή: fimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου