Στο βίντεο θα δείτε την ιστορία ενός μικρού Βιετναμέζου που πάσχει από μια σπάνια δερματική πάθηση, την “ιχθύασις” και το χαρακτηριστικό της είναι ότι το δέρμα έχει εξαιρετική ευαισθησία στις φυσιολογικές συνθήκες (ήλιος, αέρας) και μετατρέπεται σε δέρμα ψαριού. Δηλαδή έχει φολίδες, λέπια, είναι ξηρό και συχνά πυκνά μοιάζει με παχύρρευστο.
Τον βρήκαν νεογέννητο στα σκουπίδια, αφού οι γονείς του, τον παράτησαν βρέφος ακόμη εξαιτίας της ασθένειας του...
Ο Μιν Αν, εκτός από τη δερματική πάθηση που έχει, παρουσιάζει ολική εγκεφαλική αναπηρία. Νοσηλεύεται μόνιμα στο Νοσοκομείο Χο Τσι Μινχ, μαζί με άλλα 60 παιδάκια που έχουν εγκεφαλικές και σωματικές αναπηρίες, στην πόλη της Σαϊγκόν.
Ο Μιν κοιμάται δεμένος αφού ο κίνδυνος να αυτοτραυματιστεί είναι τεράστιος. Μόνο ένα πράγμα τον ανακουφίζει: Το νερό. Το δέρμα του δεν έχει πόρους, δεν μπορεί να αναπνεύσει και το κλίμα στο Βιετνάμ είναι βασανιστικό για εκείνον. Νιώθει συνέχεια να φλέγεται. Η ώρα του μπάνιου 2 φορές τη μέρα, με παγωμένο νερό, είναι θείο δώρο. Μετά το μπάνιο του εφαρμόζουν σε ολόκληρο το κορμί μια ειδική κρέμα που τον βοηθάει στον κνησμό. Ακόμη και το να ξυστεί μπορεί να τον τραυματίσει.
Ο Μιν έχει έναν άνθρωπο που τον λατρεύει. Μια Αγγλίδα γυναίκα η οποία συχνά πηγαίνει να τον επισκεφτεί. Τότε μόνο χαμογελάει και είναι χαρούμενος.
Η Μπρέντα από το Έσσεξ πιστεύει ότι ο Μιν, εγκεφαλικά δεν είναι στην κατάσταση που οι γιατροί στο Βιετναμ, νομίζουν. Θεωρεί ότι είναι έξυπνος και μπορεί να αλλάξει η ζωή του. Τα 60 ορφανά στο νοσοκομείο είναι θύματα του μακροχρόνιου πολέμου του Βιετνάμ. Οι γονείς τους εκτέθηκαν σε χημικά όπλα και σε διοξίνες και το DNA τους αλλοιώθηκε.
Ένας Βιετναμέζος δερματολόγος πιστεύει ότι η δερματική πάθηση του Μιν δεν είναι αποτέλεσμα της έκθεσης των γονιών του σε χημικά. Τον φωτογράφισε και έστειλε τις φωτογραφίες σε έναν καθηγητή δερματολογίας τον δρ Ντέιβιντ Πέιτζ στο Λονδίνο για μια δεύτερη γνώμη. Ο γιατρός διέγνωσε “ιχθύασις” και σύστησε μια ειδική αγωγή διαφορετική από εκείνη που το χορηγούσαν στο νοσοκομείο. Και πραγματικά τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται εμφανή.
Πηγή iatropedia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου