24 Φεβ 2013

Μοσχαράκι ρολό





Μοσχαράκι ρολό, γεμιστό

3 ώρες και 30 λεπτά 

Υλικά για 6 άτομα:

1½ κιλό σπάλα από μοσχάρι 
200γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μπαστούνια
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
3-4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
ελαιόλαδο



Ζητάτε από τον κρεοπώλη να ανοίξει τη σπάλα σε παραλληλόγραμμο κομμάτι.

  
Ανακατεύετε αλάτι και μπόλικο πιπέρι μέσα σ’ ένα μπολ. Κόβετε το σκόρδο σε μακρόστενα κομμάτια και τα βουτάτε στο αλατοπίπερο.
Με κοφτερό μαχαίρι κάνετε μερικές τρύπες στο κρέας και τις γεμίζετε με κομμάτια του σκόρδου. Αλείφετε το κρέας και από τις δύο πλευρές με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνετε.
Τοποθετείτε μια σειρά κομμάτια τυριού και πιπεριές πράσινες και κόκκινες στη μια άκρη του κρέατος, κατά μήκος. Αρχίζετε να τυλίγετε το κρέας σαν ρολό κλείνοντας μέσα τα υλικά της γέμισης. Συνεχίζετε με δεύτερη σειρά τυριού και πιπεριών. Το τυλίγετε ξανά. Επαναλαμβάνετε μέχρι να φτιάξετε ένα ολοκληρωμένο ρολό. 
Το στερεώνετε με σπάγκο ψησίματος και ύστερα το τυλίγετε σε δύο λαδόκολλες φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και οι πλαϊνές άκρες του ρολού. Έπειτα το τυλίγετε όλο μαζί σ’ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάζετε το ρολό σε ταψάκι και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15-20 λεπτά.
Κατόπιν, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 ώρες ακόμα. Το ξετυλίγετε και το σερβίρετε μαζί με το ζουμάκι του που μοσχοβολά κόβοντας σε φέτες. 
Συνοδεύετε το φαγητό με πατάτες τις οποίες πρώτα θα καθαρίσετε, θα κόψετε σε μέτριους κύβους και θα βράσετε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Ύστερα θα τις στραγγίσετε και θα τις τηγανίσετε σε μπόλικο λάδι μέχρι να κάνουν ωραία κρούστα. Πασπαλίστε τις με πάπρικα γλυκιά, λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και ρίγανη. Είναι εξαιρετικές! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου