Υλικά (για 4-6 άτοµα)
- 80 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 300 γρ. κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
- 150 γρ. καρότο, ψιλοκοµµένο
- 80 γρ. τζίντζερ, ψιλοκοµµένο
- 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκοµµένο
- 600 γρ. µοσχαρίσιος κιµάς
- 300 γρ. χοιρινός κιµάς
- 2 αβγά
- 150 ml γάλα
- 1 φέτα ψωµί του τοστ, τριµµένη
- 70 ml µουστάρδα Dijon
- 100 ml σάλτσα µπάρµπεκιου
- 10 γρ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
- 15 γρ. αλάτι
- 5 γρ. ρίγανη (κατά προτίµηση φρέσκια)
- 300 γρ. baby πατάτες, κοµµένες στη µέση
- 150 γρ. φινόκιο, κοµµένο σε χονδρές φέτες
- 100 γρ. ντοµατίνια, κοµµένα στη µέση
Εκτέλεση
Ζεσταίνουµε ένα τηγάνι σε µέτρια φωτιά και ρίχνουµε το µισό ελαιόλαδο. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και το καρότο, αλατίζουµε και σοτάρουµε ελαφρώς τα λαχανικά, µέχρι να µαλακώσουν. Προσθέτουµε το τζίντζερ και το σκόρδο και µαγειρεύουµε µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους. Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει καλά.
Σε ένα µπολ βάζουµε τα δύο είδη κιµά, τα αβγά, το γάλα, το τριµµένο ψωµί, τη µουστάρδα, τη σάλτσα µπάρµπεκιου, τον µαϊντανό, το αλάτι, τη ρίγανη και το µείγµα των λαχανικών που έχουµε σοτάρει. Ζυµώνουµε καλά και φορµάρουµε το µείγµα σε ρολό µε τη βοήθεια ενός αλουµινόχαρτου ή µιας λαδόκολλας. Το αφήνουµε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C. Αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο ή τη λαδόκολλα από το ρολό και το βάζουµε σε ένα λαδωµένο ταψί
30 x 40 εκ. Ψήνουµε για περίπου 25 λεπτά. Εν τω µεταξύ, σε ένα µπολ, ανακατεύουµε τις πατάτες και το φινόκιο µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατίζουµε. Βγάζουµε το ταψί από τον φούρνο, βάζουµε τις πατάτες γύρω από το ρολό και ψήνουµε για 15 λεπτά ακόµη, µέχρι τα λαχανικά να πάρουν ωραίο χρώµα. Τέλος, προσθέτουµε και τα ντοµατίνια στο ταψί και ψήνουµε για άλλα 10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου