10 Ιουν 2020

ΣΥΝΤΑΓΕΣ : ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Υλικά
2 καρότα
2 κολοκύθια
2 κρεμμύδια μεγάλα
1  πατάτα
1 πιπεριά πράσινη
1 ντομάτα ώριμη μεγάλη
½ κ.γλ. κουρκουμά
Ελαιόλαδο, Αλάτι,  πιπέρι
¾ γλ.τσ. κριθαράκι χοντρό

Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε κομματάκια, μόνο που τις πατάτες και τις πιπεριές, τις κόβουμε σε μικρότερα από ότι όλα και αυτό γιατί, αργούν περισσότερο να βράσουν από τα υπόλοιπα.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι και αφού σωταριστεί λίγο, προσθέτουμε αμέσως μπα κομμένα λαχανικά μας  και τα σοτάρουμε καλά.
Αφού σοταριστούν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα το νερό τον κουρκουμά αλάτι πιπέρι και το αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά μας για κανένα εικοσάλεπτο περίπου.


Στη συνέχεια αφού έχουν μαλακώσει λιγο, προσθέτουμε το κριθαράκι και αφήνουμε το γιουβετσάκι μας, να βράσει για κάνα τέταρτο περίπου.  Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας ένα πεντάλεπτο να ησυχάσει.
σερβίρουμε αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί επάνω.

Καλή Επιτυχία!
Σίσσυ Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου