500γρα Μανιτάρια λευκά Μεγάλα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 Μέτρια μαρούλια
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1-2 Λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέριΥλικά
Εκτέλεση
Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Καθαρίζουμε τα μαρούλια απομακρύνοντας όλα τα ξερά φύλλα και το ίδιο κάνουμε και με τα κρεμμυδάκια τα χλωρά. Κόβουμε σε κομμάτια τα μαρούλια αλλά και τα κρεμμυδάκια.
Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά με ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε πάρα πολύ καλά.
Επειδή τα μανιτάρια συνήθως βγάζουν υγρά, θα τα αφήσουμε μέχρις ότου να μείνουν τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια με το λάδι τους.
Σε αυτή τη φάση θα προσθέσουμε τα μαρουλάκια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα με δύο ποτήρια νερό, το αλάτι το πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα περίπου.
Θα βάλουμε το κορν φλάουρ μέσα σε μία κούπα θα προσθέσουμε λίγο κρύο νερό ώστε να διαλυθεί και το χυμό από 1 λεμόνι!
Προσθέτουμε σιγά σιγά το κορν φλάουρ με το λεμόνι μέσα στην κατσαρόλα μας και ανακατεύουμε καλά τα αφήνουμε να πάρει μία βράση και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε ένα δεκάλεπτο να ξεκουραστεί και σερβίρουμε!
Το φρικασέ μας είναι έτοιμο!
Καλή επιτυχία!
Σίσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου