25 Ιουλ 2019

ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ : ΔΕΣΙΜΟ ΣΙΡΟΠΙΟΥ


Για να ελέγξουμε αν έχει δέσει το σιρόπι μας υπάρχουν δύο επικρατέστεροι τρόποι:


  1. Οταν θεωρήσετε ότι έχει δέσει το σιρόπι σας να ρίξετε λίγο με ένα κουταλάκι σε ένα ποτήρι νερό και αν δεν διαλυθεί αμέσως σημαίνει ότι έχει δέσει.
  2. Ο δεύτερος τρόπος  είναι να ρίξετε λίγο από το σιρόπι με ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα πιατάκι, να το αφήσετε λίγο να κρυώσει και εκεί θα δείτε αν έχει γίνει παχύρευστο που σημαίνει ότι έχει δέσει.

το λεμόνι που στύβουμε μέσα στο νερό και στη ζάχαρη σε γλυκά του κουταλιού το βάζουμε για να μην μας Ζαχαρώσουν!
Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο δείτε ούτε το γλυκό σας ζαχαρωσε είτε αμέσως δηλαδή την επόμενη μέρα είτε σε μερικούς μήνες μη σας πιάσει απελπισία μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο νερό και λεμόνι να τα αφήσετε λίγο να βράσει και το γλυκό σας Θα είναι πάλι φρέσκο και πεντανόστιμο!
Τα γλυκά του κουταλιού δύσκολα χαλάνε... και δύσκολα αποτυγχάνουν!

Αν δείτε ότι το σιρόπι σας είναι πολύ αραιό αλλά τα φρούτα σας έχουν βράσει αρκετά και κινδυνεύουν να γίνουν μαρμελάδα... Μην απελπίζεστε με μία Τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε το φρούτο βράζετε μόνο το σιρόπι και όταν δέσει τα ενώνετε αφήνοντάς τα να πάρουν μία βράση μαζί!
Αν αντίθετα το γλυκό σας διαπιστώσετε ότι είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε λίγο νεράκι και ελάχιστο λεμόνι τα αφήνετε να πάρει μία βράση το σβήνετε.

Καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνετε!

Σίσυ Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου