21 Μαΐ 2018

ΣΥΝΤΑΓΗ : Cupcakes - ΚΑΠ ΚΕΙΚ (10 τεμ)

Υλικά για το κεικ 
150 γρ. βούτυρο ή ⅓ φλ.τσ.ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. Ζάχαρη
½ φλ. τσ. γάλα  εβαπορέ αδιάλυτο ( ή ½ γιαούρτι)
250 γρ. Φαρίνα (ή ½ πακέτο)
3 Αυγά
3 βανίλιες


Εκτέλεση
Σε ενα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο  φυσικά σε θερμοκρασία  δωματίου ) με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά.  Χτυπάμε καλά στο μίξερ ή με το σύρμα και προσθέτουμε το γάλα ή το γιαούρτι, τις βανίλιες και τη φαρίνα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μεχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη!
Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Co για 20 λεπτά περίπου!
Οταν βγάλουμε τα καπ κεικ μας, από το φούρνο, θα τα αφήσουμε να κρυώσουν και θα τα γαρνίρουμε με βουτυρόκρεμα.

Υλικά για τη  Βουτυρόκρεμα

100 γρ. βούτυρο
1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Ξύσμα από ενα λεμόνι
Προαιρετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση
Σε ενα μπολ χτυπάμε ολα τα υλικά μαζί μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα που να “στέκει” .
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε τα καπ κεικ μας!
Εναλλακτικά αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, μπορούμε να κάνουμε χρήση μπαχαρικών εγώ χρησιμοποιώ τον κουρκουμά που δεν αλλοιώνει την γεύση σλλαςμας δίνει ένα  κίτρινο χρώμα και στολίζω με χρωματιστή τρούφα!

Καλή Επιτυχία !
Σίσυ Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου