Υλικά
1 μέτρια Κόκκινη κολοκύθα ( Περίπου ενάμισι κιλό )
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
½ κιλό φέτα Σκληρή ( Σπασμένη σε κομμάτια με τα χέρια μας)
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο δυόσμο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο Μαϊντανό
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο
4 Αυγά
2 Φλιτζάνια του τσαγιού Κουάκερ
Εκτέλεση
Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη την κόκκινη κολοκύθα. Βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι ανακατεύουμε καλά και την βάζουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι. Στύβουμε με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά και την αφήνουμε 2- 3 h να στραγγίξει καλά. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και την προηγούμενη ημέρα.
Στη συνέχεια βαζουμε τη στημένη πλέον κολοκύθα μέσα σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Καλό είναι το κουάκερ να μην το ρίξουμε όλο αλλά να το προσθέτουμε σιγά-σιγά, γιατί αν έχει στραγγίξει καλά από τα υγρά πιθανόν να μην το χρειαστεί όλο, αν όμως έχει ακόμα υγρά ίσως να χρειαστούμε λίγο ακόμα!
Αφήνουμε το μείγμα για 1 h στο ψυγείο. Μια ώρα μετά μπορούμε να πλάσουμε τα μπιφτέκια μας βάζοντας στα χέρια μας ελαιόλαδο ώστε να μην κολλάει. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας σε ένα αντικολλητικό σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς (αέρα), για 30-45 λεπτά περίπου.
Αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε και αλευρωμένα ώστε να γίνουν πιο τραγανά στο εξωτερικό τους! Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε βάζοντας 4- 5 κουταλιές αλεύρι μέσα σε ένα πιάτο, θα προσθέσουμε δυο τρεις κουταλιές, κορν φλάουρ, θα ανακατέψουμε καλά και μέσα εκεί θα βάζουμε ενα-ενα μπιφτέκι ώστε να το πανάρουμε και στη συνέχεια να το τοποθετήσουμε στο ταψί μας.
Καλή επιτυχία!
Σίσυ Μ.
ΥΓ: Η συνταγή αυτή μας βγάζει 20 περίπου μπιφτέκια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου