Υλικά
1 Κοτόπουλο
8 Πατάτες κομμένες κυδωνάτες για φούρνο
3-4 Κρεμμύδια Μέτρια χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
½ φλ.καφέ Ξύδι Βαλσάμικο
2 κ.σ.Μέλι
1 φλ. Καφέ Ελαιόλαδο
2 Κουτάκια Μπύρα
2-3 κλωναράκια Θυμάρι
1-2 κλωναράκι Ρίγανη
1 κλωναράκι Δεντρολίβανο
4 κ.σ. Μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί.
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε στην άκρη ένα ματσάκι θυμάρι και ρίγανη και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε αφήνοντας πάντα στην άκρη, το ματσάκι με το θυμάρι. Προσθέτουμε το βαλσάμικο, ένα και μισό κουτάκι από την μπύρα ( Κρατάμε το ένα κουτάκι με τη μισή μπύρα στην άκρη), δύο
κουταλιές της σούπας μουστάρδα, αλάτι, το μέλι, μια κουταλιά της σούπας αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε όλο αυτό το ρευστό μείγμα πάνω στο ταψί με τις πατάτες και τις ανακατεύουμε να πάει παντού.
κουταλιές της σούπας μουστάρδα, αλάτι, το μέλι, μια κουταλιά της σούπας αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε όλο αυτό το ρευστό μείγμα πάνω στο ταψί με τις πατάτες και τις ανακατεύουμε να πάει παντού.
Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο δύο κουταλιές της σούπας μουστάρδα αλάτι, πιπέρι και μετά χέρια μας κάνουμε ελαφρό μασάζ στο Κοτόπουλο , ώστε να το αλείψουμε καλά παντού.
Παίρνουμε το κουτάκι με τη μισή μπύρα (που έχουμε αφήσει στην άκρη) και μέσα σε αυτό ρίχνουμε κλωνάρια από δεντρολίβανο ρίγανη και θυμάρι.
Βάζουμε το κουτάκι με τα μυρωδικά στο κέντρο του ταψιού μας κάνοντάς τις πατάτες στην άκρη. Παίρνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε ακριβώς πάνω στο κουτάκι όρθιο ώστε το κουτάκι να είναι στο εσωτερικό του κοτόπουλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου ( αν ο φούρνος σας είναι δυνατός, για να μην καεί εξωτερικά και μείνει άψητο μέσα….. καλό είναι την πρώτη φορά να βάλετε θερμοκρασία 165C και να την δυναμώσετε στο τέλος!).
Αν θέλουμε για το σερβίρισμα μπορούμε να “δέσουμε” το ζουμί που έχει το ταψί μας σε σάλτσα …. με μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένη σε λίγο κρύο νερό.
Βάζουμε το ζουμί από το ταψί σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Με αυτό θα περιχύσουμε τις πατάτες και το κοτόπουλο!
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου