18 Σεπ 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ΓΛΥΚΆΝΙΣΟΥ Δήμητρας “Φον Ανθούσεν” Διασκευή: Ρηνούλας


Μία συνταγή για καταπληκτικά κουλουράκια γλυκάνισου από την Ρηνούλα,  για να συνοδεύει το καφεδάκι σας!

Υλικά

1 κιλό  (παρά κάτι) αλεύρι ολικής αλέσεως
⅔ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
⅔ ποτήρι νερού Ζάχαρη  καστανή
1  ποτήρι νερού Χυμό  Πορτοκαλιού (2 πορτοκάλια και αν δεν γεμίσει το ποτήρι προσθέτουμε νερό)
Ξύσμα  2 πορτοκαλιών
1 κ.σ. Σόδα
1 κ.σ. μαχλέπι
2 κ.σ. γλυκάνισο

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα Μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το γλυκάνισο, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά και προσπαθούμε να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη σόδα μέσα στο ποτήρι που έχουμε το χυμό πορτοκαλιού και  ανακατεύουμε καλά αλλά προσοχή, αυτή την ανάμειξη,  να την κάνουμε πάνω από το μπολ, διότι η σόδα αφρίζει!!!
Τώρα προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μια λεία  και εύπλαστη ζύμη. Εδώ λίγο προσοχή να μη προσθέσουμε ολόκληρο το κιλό το αλεύρι για να μη γίνει πολύ σκληρή η ζύμη μας!
Πλάθουμε μια φραντζόλα την οποία θα κόψουμε κατά μήκος σε τέσσερις λουρίδες. Πλάθουμε ελαφρά ώστε να γίνουν τέσσερις νέες φρατζόλες  τις οποίες θα τοποθετήσουμε πάνω σε αντικολλητικό  χαρτί στο ταψί μας.
Χαράσσουμε τις λουρίδες μας σε παξιμαδάκια  και ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο, στους 200 C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.
Βγάζουμε τα παξιμαδάκια   μας τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα διαχωρίζουμε .
Σε αυτή τη φάση τα παξιμαδάκια  είναι ακόμα μαλακά και για να γίνουν  Τραγανά, θα πρέπει να τα βάλουμε πάλι στο φούρνο (ζεστό) αλλά με κλειστή τη θερμοκρασία, για κανένα εικοσάλεπτο ακόμα.

Γίνονται  Υπέροχα!

Καλή Επιτυχία!
Σίσυ  Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου