Καλό ειναι να την κάνουμε μια ημέρα πριν για να έχουμε άνεση χρόνου!
Τα Υλικά που θα χρειαστουμε είναι:
Υλικά για 3 τεμάχια παντεσπάνι διαμέτρου 26 cm
12 Αυγά
345 γρ. Αλεύρι
200 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. Βούτυρο ( & λιγο ακομα για το βουτυρωμα του ταψιού) 65
3 βανιλίες (ή 2 κ.γ. ξύσμα )
2 κ.γ. Μπεικιν Παουντερ
3-4 κ.σ. Κακάο αν θέλουμε να κάνουμε σκούρο παντεσπάνι
2 φλ.τσ. Ζάχαρη
2 φλ.τσ. Νερό
1 Βανιλία
½ Λεμόνι
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 175 C πάνω - κάτω στις αντιστάσεις.
Κόβουμε τρία αντικολλητικά χαρτιά, στο σχήμα του ταψιού μας και τοποθετούμε το ένα μέσα στο ταψί μας, βουτυρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το παντεσπάνι και τα χτυπάμε με το σύρμα για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε το ένα τρίτο από το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε περίπου 10 λεπτά ανάλογα με το φούρνο . Μπορούμε να ελέγξουμε το παντεσπάνι μας, με την μύτη ενός μαχαιριού, δηλαδή το τρυπάμε και αν το μαχαίρι μας βγει καθαρό, τότε έχει ψηθεί και το βγάζουμε από το φούρνο. Το τοποθετούμε στο δίσκο που θα φτιάξουμε την τούρτα μας και το περιχύνουμε με το μισό ζεστό σιρόπι.
Αν θέλουμε με ένα πιρούνι τρυπάμε το παντεσπάνι ώστε να απορροφηθεί γρηγορότερα το σιρόπι, το όποιο συνήθως αργεί να απορροφηθεί.
Επαναλαμβάνουμε με τον ίδιο τρόπο και φτιάχνουμε το δεύτερο και το τρίτο παντεσπάνι μας. Δεν τα σιροπιάζουμε όμως γιατί δεν θα μπορέσουμε να τα μεταφερουμε στην τουρτα, θα τα σιροπιασουμε ενα-ενα οταν τα τοποθετησουμε πανω στην κρεμα μας.
ΥΓ: Αν θελήσουμε να βάλουμε κακάο τότε θα το προσθέσουμε αφού έχουμε χτυπήσει το παντεσπάνι μας καλά στο μιξερ, θα τα ανακατέψουμε το κακαο απλά με το σύρμα ή τη μαριζ, Γιατί αν βάλουμε το κακάο μαζί με όλα τα υλικά τότε το παντεσπάνι μας θα γίνει σκληρό!Αν πρόκειται να το κόψουμε καλύτερα να το κάνουμε την επόμενη μέρα αφού έχει κρυώσει καλά για να μην " καθίσει"!
Εκτέλεση για το σιρόπι
Όσο θα ψήνουμε το παντεσπάνι μας θα ετοιμάσουμε το σιρόπι.
Μέσα σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι μας
και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά.
Το μισό λεμόνι το στύβουμε μέσα στο σιρόπι και βάζουμε μέσα και την φλούδα ώστε να βράσει μαζί με το σιρόπι, την οποία φυσικά θα αφαιρέσουμε στο τέλος.
ΛΕΥΚΗ & ΚΑΚΑΟ ΚΡΕΜΑ
Υλικά
3 μορφατ
1 ½ Ζαχαρούχο Γάλα
3 βανίλιες
4 κ.σ. Κακάο
Εκτέλεση
Βάζουμε την morfat και το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο από την προηγούμενη ημέρα ή αν δεν έχουμε χρόνο θα τα βάλουμε τουλάχιστον 2 ωρες ωστε να κλυωσουν καλά και να έχουμε σωστό αποτέλεσμα στην δημιουργία της κρεμας μας.
Χτυπάμε τη Μορφατ σαντιγί στο μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά- σιγά το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες.
Αφαιρουμε την μισή κρέμα και την βάζουμε σε ενα μπολ και την βάζουμε στο ψυγειο ενώ στην υπόλοιπη προσθέτουμε σιγά - σιγά το κακάο και βάζουμε και αυτήν στο ψυγείο να κρυώσει.
Αφήνουμε τις κρέμες μας στο ψυγείο να παγώσουν για δυο ώρες.
Στη συνεχεια θα στησουμε την τουρτα μας, βάζοντας κάτω παντεσπανι σιροπι, κρέμα, παντεσπάνι σιρόπι κρέμα και τελευταίο πανω το πσντεσπανι μας πάλι σιροπιασμενο.
Αφήνουμε την τούρτα για μια ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο και φτιάχνουμε την βουτυροκρεμα αν θέλουμε να την καλύψουμε με ζαχαρόπαστα ή μπορούμε να την καλυψουμε με σαντιγύ ή ακόμα και γκαναζ.
Μπορείτε να παρετε έτοιμη ζαχαρόπαστα σε συσκευασία ενός κιλού σε λευκό χρώμα και αν θέλετε να την χρωματισετε με χρωμα Ζαχαροπλαστικής σε οποιο χρώμα σας αρεσει ή να φτιάξετε την δική σας ζαχαρόπαστα τη συνταγή θα την βρητε ΕΔΩ.
ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
Υλικά για τη Βουτυρόκρεμα
200 γρ. βούτυρο
2 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Υλικά για τη Βουτυρόκρεμα
200 γρ. βούτυρο
2 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα που να “στέκει”.
Με αυτήν την κρέμα θα επικαλύψετε την τούρτα σας, αν προτιμήσετε να καλύψετε την τούρτα με ζαχαρόπαστα. Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα που να “στέκει”.
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου