Υλικά
1 κιλό Χοιρινό χωρίς κόκαλο
1 κιλό Σέλινο
1 Σελινόριζα
3-4 Κρεμμυδάκια Χλωρά
2 Κρεμμύδια μεγάλα ξερά
2 Λεμόνια
2 Αυγά
1 ½ κ.γ. κορνφλάουρ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χοιρινό και το κόβουμε σε μερίδες. Το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε το σέλινο καλά και το κόβουμε σε κομμάτια περίπου 10 εκατοστών και το αφήνουμε στο σουρωτήρι με στραγγίξει.
Καθαρίζουμε την Σελινόριζα, την πλένουμε και την τρίβουμε στον χοντρό του τρίφτη.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα Χλωρά τα ξερά και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό στη φωτιά και μια κουταλιά του γλυκού αλάτι. Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα μόνο το σέλινο και το αφήνουμε να βράσει για 10 περίπου λεπτά. Κρατάμε μέσα σε ένα Μπολ λίγο από το νερό που έχει βράσει το σέλινο και στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε..
Μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το χοιρινό και το σοτάρουμε πολύ καλά.
Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το χοιρινό και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια.
Όταν σοταριστούν καλά προσθέτουμε ξανά μέσα το χοιρινό και το ζωμό από το σέλινο που είχαμε κρατήσει όταν το βγάζαμε.
Προσθέτουμε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα αφήνουμε για ένα μισάωρο περίπου να βράσει το χοιρινό. Στη συνέχεια θα βγάλουμε το κρέας και θα προσθέσουμε μέσα την τριμμένη σελινόριζα και το σέλινο κσι θα ανακατέψουμε καλά. Βέβαια πρέπει να έχει μέσα νεράκι (αν υπολείπεται τότε θα προσθέσουμε ένα ποτήρι). Τοποθετούμε τα κομμάτια του χοιρινού από πάνω και τα αφήνουμε να βράσουν για κάνα εικοσάλεπτο περίπου.
Δοκιμάζουμε αν έχει βράσει το χοιρινό και το σελινο, αν ειναι σωστό το αλατοπίπερο (αν δεν έχει προσθέτουμε) και ετοιμάζουμε το αυγό για να αβγοκόψουμε το φαγητό μας.
Στύβουμε τα δύο λεμόνια και προσθέτουμε μέσα στο χυμό ενάμιση κουταλάκι του γλυκού Κορνφλάουρ. Σε ένα πιάτο χωρίζουμε τα δυο αβγά, τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε με το σύρμα μόνο τα ασπράδια πολύ καλά. Προσθέτουμε τους κρόκους και ξαναχτυπαμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το Λεμόνι με το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια παίρνουμε λίγο από το πολύ ζεστό ζουμί μέσα από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο Μπολ που έχουμε χτυπήσει τα αυγά, σιγά- σιγά όμως για να μην κόψει το αβγό και γίνει ομελέτα…..
Αφού ρίξουμε δυο τρεις κουτάλες από το ζουμί μέσα στο πιάτο με το αυγό, ρίχνουμε πλέον το αυγό με το λεμόνι μέσα στην κατσαρόλα και δεν ανακατεύουμε, απλα κουνάμε την κατσαρόλα μας ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και το αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου