250 gr βούτυρο
250 gr Κακαο
5 κ.σ. Μέλι
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά το κακάο ανακατεύοντας με την Μαριζ (πλαστική σπάτουλα) ώστε να διαλυθεί και να μην κάνει σβόλους. Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύοντας γρήγορα, γιατί όταν ρίξουμε το μέλι, θα σφίξει γρήγορα το μείγμα της σοκολάτας!!! Απλώνουμε τη σοκολάτα μας σε ένα ταψάκι, στο οποίο έχουμε βάλει πάνω αντικολλητικό χαρτί. Με μια σπάτουλα ισιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε για ένα μισάωρο περίπου να κρυώσει.
Στη συνέχεια θα τη βάλουμε για ένα εικοσάλεπτο ( Όχι περισσότερο γιατί δεν πρέπει να παγώσει πολύ γιατί δεν θα κόβεται καλά ) περίπου στο ψυγείο. Αφαιρούμε τη σοκολάτα από το ψυγείο με ένα μεγάλο μαχαίρι την κόβουμε στα κομμάτια που θέλουμε και την ξαναβάζουμε μέσα στο ψυγείο για να παγώσει καλά.
Η σοκολάτα μας είναι έτοιμη!
Αν θέλουμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα κορνφλέικς ή ότι άλλο επιθυμούμε, αυτό θα το κάνουμε όταν έχουμε μόνο το βούτυρο και το κακάο πριν ρίξουμε το μέλι γιατί θα παγώσει γρήγορα!
Καλή επιτυχία!
Σίσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου