Υλικά:
Μια δόση κλασικού κέικ
5 μεγάλες κουταλιές μερέντα η πραλίνα
1 κουβερτούρα
Χρωματιστό γλάσο
Εκτέλεση:
Το προηγούμενο βράδυ ψήστε μια κλασική δόση από την αγαπημένη σας συνταγή για κείκ. Την επόμενη ημέρα τρίψτε το καλά με τα χέρια σας έως ότου το κάνετε ψίχουλα.
Βάλτε το σε μια λεκάνη κι έπειτα ρίξτε μέσα την μερέντα. Ανακατέψτε το μέχρι να γίνει όλο μια μάζα (όπως ακριβώς κάνετε τον κιμά για τα κεφτεδάκια σας). Έπειτα πάρτε μια μικρή ποσότητα στο χέρι σας και πλάστε το σαν ένα μικρό μπαλάκι. Έτσι ακριβώς κάνετε όλο το μίγμα. (Θα σας βγουν περίπου 30 κομμάτια).
Βάλτε για καμιά ωρίτσα στο ψυγείο κι έπειτα με ένα κουτάλι στολίστε την κουφή με σοκολάτα (που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί), ή αν θέλετε να δώσετε χρώμα κάντε το με χρωματιστό γλάσο. Μπορείτε επίσης να τα στολίσετε με καραμελάκια ή πολύχρωμα κουφετάκια.
Ξαναβάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες και αφού τα βγάλετε περάστε τα σε καλαμάκια (από σουβλάκι)
Αυτό όμως που θα κάνει εξαιρετική την εμφάνιση τους είναι ο τρόπους που θα σερβίρετε στους καλεσμένους.
Πάρτε ένα μεγάλο κομμάτι φελιζόλ, τυλίξτε το με χρωματιστό χαρτί (τύπου γκοφρέ) και τέλος καρφώστε τα καλαμάκια με τα λαχταριστά pop cakes.
Περισσότερα: mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου