Υλικά για τη ζύμη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (2 φορές κοσκινισμένο)
¾ κούπας ζάχαρη
1 βανιλίτσα
4 αυγά (όχι παγωμένα άστα λίγο έξω από το ψυγείο)
2 κουταλιές της σούπας κακάο (εάν το θέλεις με γεύση σοκολάτα)
Υλικά για το σιρόπι
½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα νερό
1 φλούδα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
Χτυπάς πολύ καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει άσπρος αφρός και προσθέτεις τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτεις το αλεύρι λίγο - λίγο και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
Βάζεις το μίγμα σε αντικολλητική φόρμα (η δόση είναι για μια μικρή στρογγυλή τούρτα αλλά μπορείς να το κόψεις και να φτιάξεις δύο λεπτά παντεσπάνια) και το ψήνεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζεις το παντεσπάνι από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει πολύ καλά. Εάν δεν είναι επίπεδο, το «ξυρίζεις» με ένα μαχαίρι για να ισιώσει.
Βράζεις όλα τα υλικά του σιροπιού για 1-2 λεπτά, ίσα να αρχίσει να αφρίζει και κατεβάζεις από τη φωτιά. Βάζεις το σιρόπι σε δοχείο με ψεκαστήρα και ψεκάζεις πολλές φορές κάθε πλευρά από το παντεσπάνι, ανάλογα πόσο υγρό το θέλεις!
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (2 φορές κοσκινισμένο)
¾ κούπας ζάχαρη
1 βανιλίτσα
4 αυγά (όχι παγωμένα άστα λίγο έξω από το ψυγείο)
2 κουταλιές της σούπας κακάο (εάν το θέλεις με γεύση σοκολάτα)
Υλικά για το σιρόπι
½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα νερό
1 φλούδα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
Χτυπάς πολύ καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει άσπρος αφρός και προσθέτεις τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτεις το αλεύρι λίγο - λίγο και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
Βάζεις το μίγμα σε αντικολλητική φόρμα (η δόση είναι για μια μικρή στρογγυλή τούρτα αλλά μπορείς να το κόψεις και να φτιάξεις δύο λεπτά παντεσπάνια) και το ψήνεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζεις το παντεσπάνι από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει πολύ καλά. Εάν δεν είναι επίπεδο, το «ξυρίζεις» με ένα μαχαίρι για να ισιώσει.
Βράζεις όλα τα υλικά του σιροπιού για 1-2 λεπτά, ίσα να αρχίσει να αφρίζει και κατεβάζεις από τη φωτιά. Βάζεις το σιρόπι σε δοχείο με ψεκαστήρα και ψεκάζεις πολλές φορές κάθε πλευρά από το παντεσπάνι, ανάλογα πόσο υγρό το θέλεις!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου