18 Φεβ 2014

Γρήγορο μιλφέιγ

Γρήγορο και εύκολο μιλφέιγ που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια

Υλικά
  • Δύο πακέτα μπισκότα σφολιάτας
  • 4 ποτήρια γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτί σαντιγί σε σκόνη
  • Γάλα για την σαντιγί (όσο ζητάει το κουτί)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη, διαλύετε σε λίγο γάλα –που έχετε κρατήσει- το κορν φλάουερ και όταν έχει αρχίσει να βράζει το γάλα, ρίχνετε το μείγμα του κορν φλάουερ μαζί με τις βανίλιες. 
Ανακατεύετε συνεχώς και όταν πήξει η κρέμα, σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο. 
Την αφήνετε λίγο να κρυώσει, στρώνετε ένα ένα τα σφολιατάκια σε ένα πυρέξ και αρχίζετε να στρώνετε το πρώτο στρώμα κρέμας. 
Στρώνετε ξανά σφολιατάκια και από πάνω πάλι κρέμα. 
Χτυπάτε τη σαντιγί με το γάλα και όταν είναι έτοιμη τη βάζετε ως τελευταίο στρώμα. 
Τα σφολιατάκια που έχουν σπάσει τα ρίχνετε από πάνω και βάζετε και τη ζάχαρη άχνη.


Περισσότερα mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου