Υλικά
Ένα πακέτο έτοιμο παντεσπάνι (λευκό, όχι σοκολάτα)
500 γρ. φράουλες
2 κρέμες γάλακτος (200 ml)
150 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι νερό
1 κλωνάρι κανέλας
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε να γίνεται το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά. Βάζετε το ένα φύλλο από παντεσπάνι σε μία στρογγυλή πιατέλα και περιχύνετε το μισό σιρόπι.
Σε ένα μίξερ ανακατεύετε τις κρέμες γάλακτος με τη ζάχαρη.
Όταν πήξει και γίνει αφράτη βάζετε τη μισή ποσότητα πάνω από το σιροπιασμένο παντεσπάνι. Βάζετε φράουλες που έχετε πλύνει και κόψει σε φέτες. Βάζετε από πάνω το άλλο παντεσπάνι και το σιροπιάζετε και αυτό.
Καλύπτετε όλο το παντεσπάνι με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, και τα πλαϊνά.
Ρίχνετε ομοιόμορφα από πάνω όλες τις φράουλες που έχουν περισσέψει. Ρίχνετε από πάνω τη ζάχαρη άχνη και το γλυκό σας είναι έτοιμο.
Ένα πακέτο έτοιμο παντεσπάνι (λευκό, όχι σοκολάτα)
500 γρ. φράουλες
2 κρέμες γάλακτος (200 ml)
150 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι νερό
1 κλωνάρι κανέλας
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε να γίνεται το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά. Βάζετε το ένα φύλλο από παντεσπάνι σε μία στρογγυλή πιατέλα και περιχύνετε το μισό σιρόπι.
Σε ένα μίξερ ανακατεύετε τις κρέμες γάλακτος με τη ζάχαρη.
Όταν πήξει και γίνει αφράτη βάζετε τη μισή ποσότητα πάνω από το σιροπιασμένο παντεσπάνι. Βάζετε φράουλες που έχετε πλύνει και κόψει σε φέτες. Βάζετε από πάνω το άλλο παντεσπάνι και το σιροπιάζετε και αυτό.
Καλύπτετε όλο το παντεσπάνι με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, και τα πλαϊνά.
Ρίχνετε ομοιόμορφα από πάνω όλες τις φράουλες που έχουν περισσέψει. Ρίχνετε από πάνω τη ζάχαρη άχνη και το γλυκό σας είναι έτοιμο.
Περισσότερα mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου