Υλικά (για τέσσερα άτομα)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα παραπάνω υλικά καλά ώστε να ομογενοποιηθούν.
Παίρνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνετε πολύ καλά σε ένα μάτι της κουζίνας.
Ρίχνετε ¼ κουταλιάς της σούπας βούτυρο να λιώσει.
Με ένα φλιτζανάκι του καφέ ρίχνετε λίγο από το μείγμα στο τηγάνι αλλά το γυρνάτε σε όλο το τηγάνι ώστε να πάει παντού στον πάτο του.
Το αφήνετε να ψηθεί και με μία σπάτουλα και τη βοήθεια ενός πιρουνιού τη γυρνάτε από την άλλη μεριά για να ψηθεί (υπάρχουν και ειδικά σκεύη για ψήσιμο κρέπας που μπορείτε να προμηθευτείτε από την αγορά).
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Όταν πλέον έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία, βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι λίγη μαρμελάδα και την αραιώνετε με λίγο νερό.
Την αφήνετε να βράσει λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Όταν πλέον είναι έτοιμο, παίρνετε μία κρέπα και βάζετε στη μέση λίγη σάλτσα φράουλας.
Τσακίζετε την κρέπα στη μέση και την κλείνετε.
- 4 αυγά
- 1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- Μία πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια σε σκόνη
- Βούτυρο για το τηγάνι
- Μαρμελάδα φράουλα (καλό είναι να είναι χειροποίητη)
- Λίγο νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα παραπάνω υλικά καλά ώστε να ομογενοποιηθούν.
Παίρνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνετε πολύ καλά σε ένα μάτι της κουζίνας.
Ρίχνετε ¼ κουταλιάς της σούπας βούτυρο να λιώσει.
Με ένα φλιτζανάκι του καφέ ρίχνετε λίγο από το μείγμα στο τηγάνι αλλά το γυρνάτε σε όλο το τηγάνι ώστε να πάει παντού στον πάτο του.
Το αφήνετε να ψηθεί και με μία σπάτουλα και τη βοήθεια ενός πιρουνιού τη γυρνάτε από την άλλη μεριά για να ψηθεί (υπάρχουν και ειδικά σκεύη για ψήσιμο κρέπας που μπορείτε να προμηθευτείτε από την αγορά).
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Όταν πλέον έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία, βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι λίγη μαρμελάδα και την αραιώνετε με λίγο νερό.
Την αφήνετε να βράσει λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Όταν πλέον είναι έτοιμο, παίρνετε μία κρέπα και βάζετε στη μέση λίγη σάλτσα φράουλας.
Τσακίζετε την κρέπα στη μέση και την κλείνετε.
Περισσότερα mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου