ΥΛΙΚΑ:
• 1 πακέτο μακαρόνια
• 6 ντομάτες κόκκινες τριμμένες ή κόν κασέ
• 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
• 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
• 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
• 1 κοματάκι σκόρδο τριμμένο
• μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κονσέρβα ζαμπονάκι ψιλοκομμένο
• λάδι φρέσκο
• αλάτι
• πιπέρι
• δαφνόφυλλο
• μια τσιμπιά κανέλα
• τυρί τριμμένο για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν και τα σβήνουμε all dente, αφήνοντάς τα μέσα στην κατσαρόλα.
• Σ ένα πλατύ σκεύος βάζετε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τον μαϊντανό και τα αφήνετε λίγο να μαραθούν.
• Μετά ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα και βράζετε μέχρι να σωθούν τα υγρά της.
• Προσθέτετε το ζαμπόν, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το δαφνόφυλλο και σβήνετε τη φωτιά.
• Παίρνετε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα με την ανάλογη σπάτουλα και τα ρίχνετε μέσα στην σάλτσα μας.
• Ανακατεύετε τα μακαρόνια καλά να πάει η σάλτσα παντού, από κάτω προς τα πάνω.
• Τα σερβίρετε στην πιατέλα μας πασπαλισμένα με τυράκι τριμμένο.
Καλή σας όρεξη!
• 1 πακέτο μακαρόνια
• 6 ντομάτες κόκκινες τριμμένες ή κόν κασέ
• 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
• 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
• 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
• 1 κοματάκι σκόρδο τριμμένο
• μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κονσέρβα ζαμπονάκι ψιλοκομμένο
• λάδι φρέσκο
• αλάτι
• πιπέρι
• δαφνόφυλλο
• μια τσιμπιά κανέλα
• τυρί τριμμένο για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν και τα σβήνουμε all dente, αφήνοντάς τα μέσα στην κατσαρόλα.
• Σ ένα πλατύ σκεύος βάζετε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τον μαϊντανό και τα αφήνετε λίγο να μαραθούν.
• Μετά ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα και βράζετε μέχρι να σωθούν τα υγρά της.
• Προσθέτετε το ζαμπόν, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το δαφνόφυλλο και σβήνετε τη φωτιά.
• Παίρνετε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα με την ανάλογη σπάτουλα και τα ρίχνετε μέσα στην σάλτσα μας.
• Ανακατεύετε τα μακαρόνια καλά να πάει η σάλτσα παντού, από κάτω προς τα πάνω.
• Τα σερβίρετε στην πιατέλα μας πασπαλισμένα με τυράκι τριμμένο.
Καλή σας όρεξη!
Ολόκληρο το κείμενο mothersblog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου