ΥΛΙΚΑ:
• 20 φέτες μπαγιάτικο ψωμί για τοστ
• 1 ½ κούπα φρέσκο γάλα
• ½ κούπα ζάχαρη
• 3 αυγά
• 2 κουταλιές μαρμελάδα ανοιχτόχρωμη
• ½ κουταλάκι κανέλα
• Λίγη ακόμη ζάχαρη
• Λίγο βούτυρο για να βουτυρώσουμε το πυρέξ μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βουτυρώνετε καλά ένα στρογγυλό χαμηλό πυρέξ.
• Παίρνετε ένα μεγάλο κουπ πατ σε σχήμα αστεριού και κόβετε ένα αστέρι από κάθε φέτα ψωμιού.
• Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, το γάλα την μαρμελάδα, την ζάχαρη και την κανέλα.
• Στρώνετε πάνω στο πυρέξ τα αστεράκια έτσι ώστε να καλύπτεται όλη η επιφάνειά του και να καλύπτει το καθένα, μέρος του άλλου αστεριού.
• Αδειάζετε το μείγμα με τα αυγά και το γάλα πάνω στα αστεράκια ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
• Σκεπάζετε το πυρέξ με διαφανή μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να σταθεί για δύο τουλάχιστον ώρες.
• Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και ψήνετε στους 175 βαθμούς, μέχρι να χρυσίσουν τα αστεράκια σας.
• Σερβίρετέ το ζεστό!
• 20 φέτες μπαγιάτικο ψωμί για τοστ
• 1 ½ κούπα φρέσκο γάλα
• ½ κούπα ζάχαρη
• 3 αυγά
• 2 κουταλιές μαρμελάδα ανοιχτόχρωμη
• ½ κουταλάκι κανέλα
• Λίγη ακόμη ζάχαρη
• Λίγο βούτυρο για να βουτυρώσουμε το πυρέξ μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βουτυρώνετε καλά ένα στρογγυλό χαμηλό πυρέξ.
• Παίρνετε ένα μεγάλο κουπ πατ σε σχήμα αστεριού και κόβετε ένα αστέρι από κάθε φέτα ψωμιού.
• Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, το γάλα την μαρμελάδα, την ζάχαρη και την κανέλα.
• Στρώνετε πάνω στο πυρέξ τα αστεράκια έτσι ώστε να καλύπτεται όλη η επιφάνειά του και να καλύπτει το καθένα, μέρος του άλλου αστεριού.
• Αδειάζετε το μείγμα με τα αυγά και το γάλα πάνω στα αστεράκια ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
• Σκεπάζετε το πυρέξ με διαφανή μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να σταθεί για δύο τουλάχιστον ώρες.
• Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και ψήνετε στους 175 βαθμούς, μέχρι να χρυσίσουν τα αστεράκια σας.
• Σερβίρετέ το ζεστό!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου