22 Ιαν 2014

Συνταγή για τα πιο γρήγορα σπανακοπιτάκια

Συνταγή για τα πιο γρήγορα σπανακοπιτάκια

Για τη ζύμη:
1 φαριναπ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.σ. ξύδι
ελάχιστη ζάχαρη
αλάτι


Για τη γέμιση:
300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο κομμένο πλυμένο και ελαφρά ζεματισμένο
1 ψιλοκομμένο πράσο
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθο, αλάτι, πιπέρι, μισό ποτήρι, ελαιόλαδο

 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, δεν χρειάζεται να φουσκώσει, την πλάθουμε απευθείας. 
Για τη γέμιση σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί με το λάδι. 
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, παίρνουμε λίγη ζύμη, την ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια με το χέρι μας, βάζουμε λίγη γέμιση και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. 
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς 20 λεπτά περίπου. 
Αν θέλουμε στη γέμιση προσθέτουμε φέτα.


Ολόκληρο το κείμενο mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου