25 Αυγ 2013

Και με υγραέριο το Adam


 


Η Opel διευρύνει κι άλλο τη γκάμα των αυτοκινήτων της που κάνουν χρήση εναλλακτικών καυσίμων. 

Παρουσιάζει το Adam LPG, το οποίο αποτελεί το δέκατο μοντέλο με δυνατότητα κατανάλωσης υγραερίου. Οι τιμές του αρχίζουν στη Γερμανία από τα 16.150 ευρώ. Το Adam LPG χρησιμοποιεί τον 1.4 βενζίνης, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 87 PS και καταναλώνει 6,9 lt. υγραερίου ανά 100 km, επίδοση αντίστοιχη με εκπομπές ρύπων 112 g/km.


Με δεδομένη τη χωρητικότητα 35 lt. του ντεπόζιτου LPG, το Adam μπορεί να καλύψει 500 km με αποκλειστική χρήση υγραερίου. Βέβαια υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του ρεζερβουάρ βενζίνης, αυξάνοντας τη συνολική αυτονομία στα 1.200 km. Ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται για το υπόλοιπο της αυτονομίας (για κάθε ένα από τα δύο καύσιμα ή τη συνολική) μέσω της σχετικής ένδειξης στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Το ρεζερβουάρ υγραερίου έχει τοποθετηθεί προς τα πίσω, κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου, αφήνοντας ανεπηρέαστο τον – ομολογουμένως μικρό – χώρο των αποσκευών. Η επιλογή ανάμεσα στα δύο καύσιμα γίνεται απλά, πατώντας το κουμπί LPG στα δεξιά της οθόνης αφής στην κεντρική κονσόλα. Όταν είναι αναμμένο το πορτοκαλί λαμπάκι, τότε ο κινητήρας χρησιμοποιεί υγραέριο.Πηγή & περισσότερα newsauto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου