25 Δεκ 2013

Συνταγή για εύκολα σοκολατάκια

Συνταγή για εύκολα σοκολατάκια

200 γρ. κουβερτούρα
1/4 κ.γ. κανέλα
1/6 κ.γ. γαρύφαλλο
λίγο σπορέλαιο


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το λαδάκι για να γυαλίσει η σοκολάτα μας, και τα αρωματικά.
Ανακατεύουμε προσεχτικά (έχουμε αφήσει ακόμα την σοκολάτα στο μπεν μαρί) για να δέσουν τα αρώματα.
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε θήκες ή σε λαδόκολλα με ένα κουταλάκι και τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα εκτός ψυγείου, να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αν δεν βιαζόμαστε, τα αφήνουμε να σκληρύνουν εκτός ψυγείου, αν πάλι θέλουμε να τελειώνουμε πιο γρήγορα, τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, αφού έχει περάσει το πρώτο μισάωρο (για να μην πάθουν θερμικό σοκ και δεν γυαλίζουν, όπως με πληροφόρησε το πολυαγαπημένο Λαδομπούκι).
Όταν σκληρύνουν, είναι έτοιμα προς κατανάλωση!



Πηγή: mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου