6 Αυγ 2013

Τυρόπιτα στο νερό – "Su boregi"


από την Denyz
Αυτή η πίτα είναι πολύ νόστιμη και πολύ σημαντική γεύση στην Τουρκική κουζίνα. Αν την φτιάξετε δύσκολα, τρώγοντας δεν θα σκεφτείτε την δυσκολία της. Θα αξίζει τα λεπτά και την ενέργειά σας.

Για 6 άτομα, θα χρειαστείτε :
Κατ' αρχήν για τα φύλλα -    6 φλιτζάνια αλεύρι -    3 αβγά -    ένα φλιτζάνι νερό -    125 γρ. μαργαρίνη -    ένα κουταλάκι αλάτι
και  για την γέμιση -    200 γρ. τυρί -    άνηθο και μαϊντανό

ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέστε τα αβγά, το νερό και το αλάτι μέσα στο αλεύρι. Δουλέψτε τη ζύμη μέχρι να γίνει καλά. Χωρίστε τη ζύμη σε δέκα μέρη-κομμάτια. Κάντε αυτά τα κομμάτια μια μικρή μπάλα. Σκεπάστε τα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για μισή ώρα.
Μετά ανοίξτε ένα κομμάτι μέχρι να γίνει μεγαλύτερο από το ταψί. Ζεστάνετε τη μαργαρίνη. Λαδώστε το ταψί και αυτό το φύλλο βαλτέ το στο ταψί. Ανοίξτε και τα άλλα κομμάτια.
Το νερό και το αλάτι τα βράζετε σε μια χύτρα. Τα φύλλα που ανοίξαμε ένα – ένα, τα βράζετε στο νερό ένα λεπτό. Το παίρνετε γρήγορα, το βυθίζετε σε κρύο νερό και το στραγγίζετε.
Τα τέσσερα φύλλα αφού τα αλείψετε με τη μαργαρίνη τα βάζετε πάνω από το μεγάλο φύλλο που είναι στο ταψί.
Το άνηθο και το μαϊντανό, τα αναμιγνύετε με το τυρί. Αφού βάλετε τα 4 φύλλα, προσθέστε το μείγμα με το τυρί επάνω στα φύλλα.
Ανοίξτε τα άλλα 5 κομμάτια και βράστε τα στο ζεστό νερό, αλείφοντάς τα με τη μαργαρίνη και  βάλτε τα στο ταψί.
Αλείφετε από πάνω την πίτα με 2-3 κουτάλια μαργαρίνη και την ψήνετε σε πολύ ζεστό φούρνο για 40 λεπτά.

Πηγή :fe-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου