26 Αυγ 2013

Κρασάτο κότσι από μοσχαράκι

Υλικά για 4 άτομα
-1.200 γραμ. μοσχάρι  γάλακτος.
-50 γραμ. αλεύρι για το πασπάλισμα.
-100 ml ελαιόλαδο.
-300 ml μαυροδάφνη
-300 ml άσπρο κρασί.
-4 καρότα κομμένα σε κύβους.
-2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα.
-4 κλαράκια σέλινο.
-4 σκελίδες σκόρδο.
-1 δαφνόφυλλο.
-1 κλαδάκι δενδρολίβανο.
-μαϊντανό, φλούδα από 1,5 πορτοκάλι , αλάτι πιπέρι.

Εκτέλεση :
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και σε μια κατσαρόλα  με λίγο ελαιόλαδο το ροδίζουμε , ώστε να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε  από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, αλλά και τα καρότα, τα σέλινα τα αρωματικά βότανα και την πορτοκαλόφλουδα , που την έχουμε ζεματίσει και ξεπικρίσει. Τα σοτάρουμε, ώσπου να πάρουν ωραίο χρώμα, ξαναβάζουμε το κρέας και το σβήνουμε με τα δυο κρασιά.
Ψήνουμε, ώσπου το κρασί να μείνει το μισό και συμπληρώνουμε με νερό, ώσπου να σκεπαστεί το κρέας. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 2,5 ώρες.  Βγάζουμε το κρέας και σουρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τη σάλτσα και την τοποθετούμε  στη φωτιά να πάρει μια βράση και να γλασάρει.
Δοκιμάζουμε και αν  χρειάζεται βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με λίγες τηγανιτές πατάτες και πράσινη σαλάτα.
Πηγή :fe-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου