12 Αυγ 2013

Γευστικές Καλοκαιρινές Προτάσεις με Παρθένο Σησαμέλαιο! (3)


Το καλοκαίρι έχει πλέον κάνει δυναμικά την εμφάνιση του και η ανάγκη για ευεξία και καλή φυσική κατάσταση είναι πιο έντονη από ποτέ!
Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής συμβουλεύουν ελαφριά και υγιεινή διατροφή, τόσο για τη βελτίωση και τη διατήρηση της καλοκαιρινής μας σιλουέτας, όσο και για την ενίσχυση του οργανισμού μας με τα απαραίτητα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις θερμές καλοκαιρινές ημέρες.

Πολύτιμος σύμμαχος μας στην προσπάθεια για υγιεινή και παράλληλα γευστική διατροφή, είναι το Παρθένο Σησαμέλαιο. Οι δυνατότητες χρήσης του στην ελληνική κουζίνα είναι απεριόριστες και συνδυάζουν μοναδικά τη δημιουργική μαγειρική, τη γεύση και την υγεία.
Το Παρθένο Σησαμέλαιο είναι ιδανικό για τηγάνισμα, καθώς διαθέτει μοναδική αντοχή σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Χρησιμοποιήστε το παραδοσιακά σε τηγάνι και όχι σε φριτέζα και θυμηθείτε: στο τηγάνισμα αρκεί μια μικρή ποσότητα, η οποία προσδίδει στα λαχανικά, όπως οι πατάτες, τα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες, μοναδική κρούστα και ξεχωριστό άρωμα.
Τολμήστε παραδοσιακούς Ντοματοκεφτέδες, Φαλάφελ, νόστιμους Κεφτέδες με Πλιγούρι, υγιεινή Σαλάτα Ωμών Λαχανικών ή καλοκαιρινό Γαύρο στο Φούρνο, Γεμιστό με Σησάμι, Ξηρούς Καρπούς & Μυρωδικά. Οι επιλογές είναι πολλές και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!
Το Παρθένο Σησαμέλαιο είναι ελαφρύ κι επιτρέπει στα υλικά να εκδηλώνουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τα αρώματα τους. Συνδυάζεται εξαιρετικά με το ξίδι ή το λεμόνι, δημιουργώντας υπέροχα dressing και είναι ιδανικό για μαρινάτες θαλασσινών.

Η Αφοι Χαϊτογλου διαθέτει πλέον το Παρθένο Σησαμέλαιο σε φιάλη pet ενός λίτρου και μας περιμένει να ανακαλύψουμε υγιεινές γευστικές προτάσεις που θα λατρέψει όλη η οικογένεια !

 
Πρωτότυπες Συνταγές με Παρθένο Σησαμέλαιο
από το βραβευμένο Chef Νίκο Κατσάνη
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ


Υλικά:
1 κιλό κιμά  μισό-μισό
2 κρεμμύδια
1 ντομάτα μεγάλη
1 πιπεριά πράσινη και μία κόκκινη, αλεσμένες στο blender
Μαϊντανό
2 αυγά
200 γρ. ψίχα ψωμί βρεγμένο & στραγγισμένο
200 γρ. πλιγούρι φουσκωμένο με 200 ml νερό
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Παρθένο Σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
  
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και για πολύ ώρα  μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε τη μάζα σε μεμβράνη και την τοποθετούμε όλο το βράδυ στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα  την πλάθουμε πάλι, προσθέτουμε  το μαϊντανό, πλάθουμε τους κεφτέδες , τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε Παρθένο Σησαμέλαιο.
 * Τους σερβίρουμε με καλοκαιρινή σαλάτα που μπορεί να περιέχει ρόκα, κόλιαντρο, κρεμμύδι, κύβους ντομάτας,  αφού τους βρέξουμε με λίγο ξύδι, τους ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε χοντρό αλάτι και Παρθένο Σησαμέλαιο. 

Πηγή :fe-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου