10 Αυγ 2013

Γευστικές Καλοκαιρινές Προτάσεις με Παρθένο Σησαμέλαιο! (2)


Το καλοκαίρι έχει πλέον κάνει δυναμικά την εμφάνιση του και η ανάγκη για ευεξία και καλή φυσική κατάσταση είναι πιο έντονη από ποτέ!
Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής συμβουλεύουν ελαφριά και υγιεινή διατροφή, τόσο για τη βελτίωση και τη διατήρηση της καλοκαιρινής μας σιλουέτας, όσο και για την ενίσχυση του οργανισμού μας με τα απαραίτητα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις θερμές καλοκαιρινές ημέρες.

Πολύτιμος σύμμαχος μας στην προσπάθεια για υγιεινή και παράλληλα γευστική διατροφή, είναι το Παρθένο Σησαμέλαιο. Οι δυνατότητες χρήσης του στην ελληνική κουζίνα είναι απεριόριστες και συνδυάζουν μοναδικά τη δημιουργική μαγειρική, τη γεύση και την υγεία.
Το Παρθένο Σησαμέλαιο είναι ιδανικό για τηγάνισμα, καθώς διαθέτει μοναδική αντοχή σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Χρησιμοποιήστε το παραδοσιακά σε τηγάνι και όχι σε φριτέζα και θυμηθείτε: στο τηγάνισμα αρκεί μια μικρή ποσότητα, η οποία προσδίδει στα λαχανικά, όπως οι πατάτες, τα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες, μοναδική κρούστα και ξεχωριστό άρωμα.
Τολμήστε παραδοσιακούς Ντοματοκεφτέδες, Φαλάφελ, νόστιμους Κεφτέδες με Πλιγούρι, υγιεινή Σαλάτα Ωμών Λαχανικών ή καλοκαιρινό Γαύρο στο Φούρνο, Γεμιστό με Σησάμι, Ξηρούς Καρπούς & Μυρωδικά. Οι επιλογές είναι πολλές και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!
Το Παρθένο Σησαμέλαιο είναι ελαφρύ κι επιτρέπει στα υλικά να εκδηλώνουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τα αρώματα τους. Συνδυάζεται εξαιρετικά με το ξίδι ή το λεμόνι, δημιουργώντας υπέροχα dressing και είναι ιδανικό για μαρινάτες θαλασσινών.

Η Αφοι Χαϊτογλου διαθέτει πλέον το Παρθένο Σησαμέλαιο σε φιάλη pet ενός λίτρου και μας περιμένει να ανακαλύψουμε υγιεινές γευστικές προτάσεις που θα λατρέψει όλη η οικογένεια !

 
Πρωτότυπες Συνταγές με Παρθένο Σησαμέλαιο
από το βραβευμένο Chef Νίκο Κατσάνη
 ΦΑΛΑΦΕΛ 

Υλικά:
600 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα
200 γρ. Κρεμμύδια
2 ματσάκια κρεμμυδάκι φρέσκο
1 ματσάκι Μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
2 κουτάλια κύμινο
1 κουτάλι ξερό κόλιανδρο τριμμένο
1 κουτάλι σόδα
Αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο & σησάμι για το πανάρισμα
Λίγο ψιλό σιμιγδάλι
Παρθένο Σησαμέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Περνάμε τα ρεβίθια από τη μηχανή του κιμά μαζί με τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια, το Μαϊντανό, τον άνηθο και το σκόρδο. Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλατοπίπερο, τη σόδα και το σιμιγδάλι και πλάθουμε όπως τους κεφτέδες. Βουτάμε τους κεφτέδες στο σησάμι και τους τηγανίζουμε σε Παρθένο Σησαμέλαιο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τους σερβίρουμε με dip ταχινιού.
 
Dip Ταχινιού
Υλικά:
300  γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας Παρθένο Σησαμέλαιο
1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
 
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο blender όλα τα υλικά εκτός από το ταχίνι. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. 


Πηγή :fe-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου