11 Αυγ 2013

Γευστικές Καλοκαιρινές Προτάσεις με Παρθένο Σησαμέλαιο!(1)


Το καλοκαίρι έχει πλέον κάνει δυναμικά την εμφάνιση του και η ανάγκη για ευεξία και καλή φυσική κατάσταση είναι πιο έντονη από ποτέ!
Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής συμβουλεύουν ελαφριά και υγιεινή διατροφή, τόσο για τη βελτίωση και τη διατήρηση της καλοκαιρινής μας σιλουέτας, όσο και για την ενίσχυση του οργανισμού μας με τα απαραίτητα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις θερμές καλοκαιρινές ημέρες.

Πολύτιμος σύμμαχος μας στην προσπάθεια για υγιεινή και παράλληλα γευστική διατροφή, είναι το Παρθένο Σησαμέλαιο. Οι δυνατότητες χρήσης του στην ελληνική κουζίνα είναι απεριόριστες και συνδυάζουν μοναδικά τη δημιουργική μαγειρική, τη γεύση και την υγεία.
Το Παρθένο Σησαμέλαιο είναι ιδανικό για τηγάνισμα, καθώς διαθέτει μοναδική αντοχή σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Χρησιμοποιήστε το παραδοσιακά σε τηγάνι και όχι σε φριτέζα και θυμηθείτε: στο τηγάνισμα αρκεί μια μικρή ποσότητα, η οποία προσδίδει στα λαχανικά, όπως οι πατάτες, τα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες, μοναδική κρούστα και ξεχωριστό άρωμα.
Τολμήστε παραδοσιακούς Ντοματοκεφτέδες, Φαλάφελ, νόστιμους Κεφτέδες με Πλιγούρι, υγιεινή Σαλάτα Ωμών Λαχανικών ή καλοκαιρινό Γαύρο στο Φούρνο, Γεμιστό με Σησάμι, Ξηρούς Καρπούς & Μυρωδικά. Οι επιλογές είναι πολλές και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!
Το Παρθένο Σησαμέλαιο είναι ελαφρύ κι επιτρέπει στα υλικά να εκδηλώνουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τα αρώματα τους. Συνδυάζεται εξαιρετικά με το ξίδι ή το λεμόνι, δημιουργώντας υπέροχα dressing και είναι ιδανικό για μαρινάτες θαλασσινών.

Η Αφοι Χαϊτογλου διαθέτει πλέον το Παρθένο Σησαμέλαιο σε φιάλη pet ενός λίτρου και μας περιμένει να ανακαλύψουμε υγιεινές γευστικές προτάσεις που θα λατρέψει όλη η οικογένεια !

 
Πρωτότυπες Συνταγές με Παρθένο Σησαμέλαιο
από το βραβευμένο Chef Νίκο Κατσάνη


ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ 
 
Υλικά:
1 κιλό τοματάκι Σαντορίνης
½ κιλό κρεμμύδια
½ κιλό αλεύρι
2 αυγά
δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
Παρθένο Σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, τις ξεσποριάζουμε και τις αφήνουμε στραγγίσουν από τα υγρά τους. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε πολύ ψιλά κομματάκια και κάνουμε ένα μείγμα  με την τομάτα, το δυόσμο, το αλεύρι, τα αυγά και λίγο νερό. “Καίμε” σε τηγάνι Παρθένο Σησαμέλαιο και με κουτάλι ρίχνουμε λίγο-λίγο από το μείγμα, πατώντας το από πάνω για να απλώσει. Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά, γυρίζουμε τους ντοματοκεφτέδες και από την άλλη και συνεχίζουμε το τηγάνισμα. Εάν θέλουμε μπορούμε στο μείγμα να προσθέσουμε και τριμμένη φέτα.

Πηγή :fe-mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου