17 Ιουλ 2013

Πού προστατεύει το σπανάκι την υγεία. Έρευνες



Τι έδειξαν έρευνες σχετικά με το σπανάκι; Σε τι συστατικά είναι πολύ πλούσιο το σπανάκι και που βοηθάει την υγεία;
Δεν είναι μόνο τα φρούτα όπως το καρπούζι για την υγεία πολύ θρεπτικά αλλά και τα λαχανικά. Το σπανάκι είναι ένα λαχανικό ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί στο σπανάκι 13 διαφορετικά είδη φλαβονοειδών, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 

Κατά αυτό τον τρόπο θωρακίζει τα αγγεία και παρέχει προστασία από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Αυτό επιβεβαιώνεται από ευρύτατες επιδημιολογικές μελέτες του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, οι οποίες απέδειξαν ότι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι μαζί με τα φρούτα, που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, είναι ιδιαίτερα καρδιοπροστατευτικά. 

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες μελέτες, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (όπως το σπανάκι), τα κραμβοειδή (όπως το μπρόκολο) και τα εσπεριδοειδή συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού. Ακόμη, σύμφωνα με έρευνα σε ποντίκια, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Agriculture and Food Chemistry», έχει διαπιστωθεί ότι το σπανάκι περιέχει 4 πεπτίδια που συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου