Ένας καλοκαιρινός συνδυασμός
Υλικά συνταγής- Τοστ, ψίχα 10 φέτες
- Φρούτα εποχής (φράουλα, καρπούζι, πεπόνι, φραγκοστάφυλα, blueberries, φραμπουάζ κλπ.) 1 κιλό
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε μέσα όλα τα φρούτα τις αρεσκείας μας και τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε πολύ καλά και τα ρίχνουμε μετά σε μια κατσαρόλα την οποία την έχουμε τοποθετήσει πάνω στην φωτιά στην κουζίνα μας, ρίχνοντας μέσα τα 100 γραμμάρια ζάχαρη και το 1 κιλό φρούτα.
2. Τα βράζουμε για 10 λεπτά αφήνοντας να βγάλει και τους χυμούς τους και είναι έτοιμο.....
3. Σε ένα σκεύος για ψυγείο μπορεί να είναι και γυάλινο τοποθετούμε στα τοιχώματα του το άσπρο ψωμί του τοστ δηλαδή την ψίχα ομοιόμορφα και να κάλυψη όλα τα τοιχώματα του σκεύους μας.
4. Ρίχνουμε μέσα στο σκεύος το υλικό μας από τα φρούτα και το απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα απλά κρατάμε λίγο για το ντεκόρ που θα χρειαστεί.
5. Όταν στρώσουμε την επιφάνεια με το υλικό θα πρέπει να γυρίσουμε τις φέτες του τοστ που προεξέχουν προς τα μέσα και σκεπάζουμε το υλικό μας και να είναι καλά σκεπασμένο.
6. Το πιέζουμε με το χέρι μας προς τα μέσα ομοιόμορφα αλλά χωρίς να βγουν τα φρούτα προς τα έξω..
7. Το τοποθετούμε για αρχή στην κατάψυξη για 2 ώρες και μετά στο ψυγείο για 3 ώρες και είναι έτοιμο, και όταν το βγάλουμε από το ψυγείο με ένα μαχαιράκι ξεκολλάμε το γλυκό μας από το μπολ και το τοποθετούμε ανάποδα σε μία πιατέλα της αρεσκείας μας και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
8. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος πολύ καλά με το μίξερ που έχουμε μέχρι να γίνει τύπου σαντιγί και όταν είναι έτοιμο βγάζουμε το γλυκό και το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην πουτίγκα μας και στο τέλος στην κορυφή βάζουμε με ένα κουταλάκι το υπόλοιπο από τα φρούτα που είχε περισσέψει για το ντεκόρ μας, το τοποθετούμε μετά στο ψυγείο για 30 λεπτά και τέλος το σερβίρουμε!!!!!
από τον Chef
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΖΑΚΗ
Μέλος της Λέσχης
Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Πηγή :newsbeast.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου