19 Ιουλ 2013

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ!

o-mhtropoliths-anthimos-symfwnei-me-ton-syrizaΑίσθηση προκαλούν δηλώσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαι με κανένα κόμμα, αλλά υπάρχουν θέματα στα οποία συμφωνώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ότι δε θέτει ζήτημα μισθοδοσίας των κληρικών», ανέφερε μιλώντας και στον «Παλμό 96,5».

«Δώστε μας πίσω την περιουσία και θα πληρώνουμε εμείς τη μισθοδοσία», είπε ακόμα ο κ. Άνθιμος.

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου για τα «γουναράδικα». «Δεν είμαι καθόλου σύμφωνος με αυτά, η κοινωνία μας δε μπορεί να δέχεται τέτοιες απειλές, είναι έξω από το πλαίσιο του δημοκρατικού λόγου», σχολίασε.
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αντέδρασε έντονα και στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. «Δεν περνάει αυτό, θα λήξει η Ελλάδα» δήλωσε, καθώς όπως είπε, «είναι θέμα πίστεως και επιβάλλεται από αλλού για την αποδυνάμωση της εκκλησίας στη ζωή μας».

Ο κ. Άνθιμος τόνισε ότι «δεν είναι το ίδιο», αλλά «το ΠΑΜΕ και η Χρυσή Αυγή έχουν ολοκληρωτισμό».
«Δε μπορεί να χάσουμε την υπόστασή μας στη λογική "δώστε τα όλα". Φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό για δουλειά και μπαίνουν οι λαθρομετανάστες», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν ηγέτες».
Πηγή :spirospero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου