29 Ιουλ 2013

Μοσχαρίσια μπριζόλα με μπύρα

Προτείνει ο Chef, Βαγγέλης Δρίσκας 
Υλικά για 4 άτομα
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος 2 ξερά κρεμμύδια 1 φλιτζάνι μπύρα 1 κουτ. του γλυκού θυμάρι 4 μεγάλα καρότα 1 κουτ. της σούπας μέλι χυμός από 1 λεμόνι ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι
 

Προετοιμασία
1. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Τα βάζετε στη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά και όταν μαλακώσουν, ρίχνετε τις μπριζόλες. 2. Τις αφήνετε για λίγα λεπτά να σοταριστούν και από τις δύο πλευρές, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το θυμάρι και την μπύρα. 3. Χαμηλώνετε την ένταση στο μάτι της κουζίνας, καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε λεπτές φέτες και τα προσθέτετε στο φαγητό. Ρίχνετε το μέλι και 1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. 4. Βράζετε για 25 λεπτά και στο ενδιάμεσο προσθέτετε λίγο βραστό νερό αν δείτε ότι στεγνώνει η σάλτσα. 5. Όταν μαλακώσουν οι μπριζόλες, δοκιμάζετε και προσθέτετε λίγο μέλι ή χυμό λεμονιού αν η σάλτσα είναι πικρή ή γλυκιά αντίστοιχα (αυτό εξαρτάται από την μπύρα) και σερβίρετε.


Πηγή : fe-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου